The Sims 4: Alt om det nye vannverktøyet

Postet av: Simshjelper Ida

Postet: 10 juli 2021. 12:07 Sist endret: 10 juli 2021 12:07

Presentert av EA Game Changers. Artikkelen er hentet fra SimsCommunity og oversatt av Simshjelpen.

Jovan hos SimsCommunity har fått muligheten til å prøve den kommende versjonen av The Sims 4, og teste ut det splitter nye vannverktøyet som vil bli lagt til i byggemodus – helt gratis! I denne artikkelen viser vi mulighetene for vannverktøyet, hva som trengs for å lage en dam, viser frem de nye vannobjektene, og tar også en titt på mindre funksjonsforbedringer for terrengmaling!

Vær oppmerksom på at versjonen Jovan fikk prøve er en tidlig versjon, og funksjoner kan endres.

Det første du vil legge merke til er en liten endring i byggemenyen nederst til venstre; med et nytt terrengverktøy-ikon som nå også inkluderer det nye vannverktøyet, samt en kategori for utendørs vanndekorering.

Vannverktøyet

Med vannverktøyet kan du lage dammer på din egen tomt! Dette verktøyet samvirker med terrengverktøyene, noe som betyr at du må lage fordypninger i terrenget for å fylle dem med vann. Noe slik som dette, eller hvordan du selv ønsker å lage terrenget:

Helt nederst i terrengverktøyskategoriene finner du vannverktøyskategorien. Her finner du forskjellige børstestørrelser, et vanndybdekart-alternativ samt verktøy for å heve vann, senke vann, fyll til høyde og fjerne vann.

Nedenfor kan du sjekke ut hva hvert verktøy gjør, og hvordan det ser ut i spillet:

FUN FACT: Visste du at du kan få flere dammer på flere vannivåer? Det er riktig! Så lenge det er terreng som kutter vannet i to på et bestemt terrengnivå, vil du kunne lage ulike vannivåer i hver dam!

Husk, hver dam på tomten kan plasseres med en egen vannstand. For terreng- og damfordypninger som du har laget separate fra hverandre, er det veldig enkelt å endre på vannstanden. Å lage forskjellige vannivåer på dammen du ser over, kan bli litt … utfordrende.

Vanndybdekartet lar deg raskt se i byggemodus hvilke områder som er tilgjengelige og interaktive med vanninteraksjoner i levemodus.

Simmer kan vasse uti grunne områder (markert med turkis på vanndybdekart), mens dypere områder (markert med blått) er utilgjengelige.

Utendørs vanndekor

Det er nå en ny kategori lagt til i byggemodus – merket med en trestokk. Her finner du tre nye kategorier for damverktøy og to kategorier for fontener og bassenger, inkludert:

Vannstiler

Det er 6 vannstiler som kommer med grunnpillet, inkludert:

Damobjekter

Damobjekter-kategorien inneholder gjenstander som trestokker, gress, vannliljer, fontener, skulpturer og fiskeskilt!

Det er to typer fiskeskilt; et som gjør at du kan fylle dammen med dine egne fisk, og det andre skiltet gir en dam som er forhåndsfylt med grunnleggende fisketyper.

Du hørte riktig – du kan fylle dine egne dammer med din egen fisk som du har oppdaget og fanget!

Hvis du klikker på fiskeskiltet i levemodus, kan du velge å fylle dammen med fisk som du har fanget. Derfra vil du kunne styre hvilke fisk som skal være i dammen og kan brukes til fiske – enten av deg selv eller andre simmer som besøker tomten.

Dameffekter

Fisk vises ikke visuelt etter at du fyller dammen, av en eller annen grunn, og derfor kan du plassere ut ulike effekter i dammen som finnes i kategorien dameffekter.

I denne kategorien finner du følgende effekter som kan plasseres ut. Vær oppmerksom på at visuelle effekter bare vises etter at du har gått til levemodus.

Terrengverktøy og -maling – nye børstestørrelser

Den kommende oppdateringen til The Sims 4 inkluderer også nye børstestørrelser for terrengverktøy og terrengmaling! Det er ikke lenger 5 børstestørrelser, men en glidebryter som består av 8 forskjellige størrelser, noe som betyr at du kan gjøre børsten så liten som en enkelt rutestørrelse …

… eller så stor som nesten hele tomten din!

Disse nye glidebryterne vil spesielt komme til nytte for alle som bruker terrengmaling, for nå kan du bruke terrengmaling med mye større presisjon!

Artikkelen er oversatt fra SimsCommunity. Du kan lese den originale artikkelen på engelsk her.

Kategorier: NyheterThe Sims 4

Om forfatteren: Simshjelper Ida

Simshjelper Ida her! Jeg skriver guider og artikler, i hovedsak tips og triks relatert til bygging. Som entusiastisk bygger elsker jeg å finne løsninger, bruke tid på detaljer og utforske nye måter å bruke byggeverktøyene på.