Bygg et starterhus

Postet av: Simshjelper Ida

Postet: 11 mars 2022. 19:03 Sist endret: 11 mars 2022 19:03

Alle nye husstander man lager i simskaperen får automatisk en sum simoleoner de kan kjøpe en bolig for. Summen varierer litt med antall husstandsmedlemmer, men ligger vanligvis på rundt § 20.000. Hus beregnet på nyetablerte familier koster kalles derfor gjerne starterhus (starter home, starter house eller bare starter på engelsk). Husene er relativt små, og de er enkelt innredet med rimelige møbler, slik at nye husstander har råd til å flytte inn.

Denne utfordringen går ut på å bygge et slik starterhus. Du kan bygge akkurat hva du vil, så lenge huset inneholder alle nødvendige fasiliteter som kjøkken, bad og sengeplasser, og du holder deg under budsjettet på maks § 20.000.

Regler

Mål

Bygg et starterhus beregnet på en eller flere simmer. 

Tilpass etter egne ønsker

Hvis du ønsker å øke vanskelighetsgraden kan du gjerne sette budsjettet enda lavere. Du kan også sette begrensninger for hvilke pakker du kan bruke, byggestil, etc. 

Jo flere sengeplasser huset skal ha, desto vanskeligere. Så hvis du vil ha en skikkelig utfordring kan du forsøke deg på et starterhus med plass til 8 simmer, eller en stor familie med både simmer og dyr!

Ved bygging av starterhus må man prioritere. Vil du bygge et litt romsligere hus med mulighet for å dele av flere soverom ved familieforøkelse, prioritere noen utvalgte møbler av bedre kvalitet for forbedret komfort, eller bruke litt simoleoner på pynt for å lage det hjemmekoselig?

Tips: Tak og plattformer koster ikke noe. Derfor er de ypperlige å leke seg med for å skape et interessant hus på tross av et stramt budsjett! 

Tips: Bruk trær, busker, blomster og pynt fra Debug-katalogen, de koster ikke noe og øker dermed ikke verdien på tomten! Lær hvordan du bruker Debug i del 3 av guiden vår om innredning. Det er opp til deg om du anser dette som “juks” eller ikke.

Om forfatteren: Simshjelper Ida

Simshjelper Ida her! Jeg skriver guider og artikler, i hovedsak tips og triks relatert til bygging. Som entusiastisk bygger elsker jeg å finne løsninger, bruke tid på detaljer og utforske nye måter å bruke byggeverktøyene på.