Innredning i The Sims 4 – Guide og tips, del 4: Hvordan ta gode interiørbilder
Postet av: Simshjelper Ida
Postet: 15 mars 2022. 23:03 Sist endret: 09 april 2022 23:04
Er du glad i å innrede, men trenger litt inspirasjon og tips? Eller føler du at du ikke er så flink med innredning ennå, men har lyst å bli bedre til å lage fine hus og leiligheter til simmene dine? Har du lyst til å ta kule interiørbilder av husene dine? Denne guiden passer både for deg som er fersk med The Sims 4 og med interiør, men også for den mer erfarne som ønsker litt tips! Guiden er delt inn i fire deler, for å være så oversiktlig som mulig:
Del 1 – Nyttig å vite om innstillinger og funksjoner
Del 2 – Gode og effektive planløsninger
Del 3 – Tips og triks for innredning
Del 4 – Hvordan ta gode interiørbilder
Tips til hvordan ta gode interiørbilder
I denne siste delen av guiden finner du tips til hvordan du kan ta gode interiørbilder i spillet ditt, enten du vil ha dem selv, dele i Sims-grupper, i sosiale medier, eller bytte ut bildene av hus og planløsning i galleriet. Ja – du kan faktisk det!
Om du vil gå direkte til et avsnitt kan du klikke her: Zoom med omhu / Unngå tomme flater og kutting / Hva skal bildene brukes til / Pass opp for grafikk-bugs / Lys er avgjørende / Formidle stemningen / Den viktige uteplassen
Først og fremst; du tar skjermbilder i spillet ditt ved å trykke på C (menyen vises ikke på disse bildene). Du finner bildene som er tatt i spillet i mappen Dokumenter > Electronic Arts > The Sims 4 > Skjermbilder.
Bruk gjerne kameramodus, det gir deg mange flere muligheter til å vinkle kamera, zoome, flytte deg rundt inni huset og kunne se opp i himlingen. I tillegg vises takhengte lamper osv. Du kan lese mer om hvordan du bruker kameramodus i del 1 av denne guiden.
Husk å skru av rutenettet dersom du tar bilder i byggemodus. Trykk på G for å skru av rutenettet.
Tips 1: Zoom med omhu
Ved bruk av kameramodus; ikke zoom ut for mye, selv om det kan friste for å få med mer av et rom. Dette er noe fotografer gjerne bruker bevisst ved boligfotografering til salgsannonser. De bruker et vidvinkelobjektiv på kameraet for å kunne få med mye av rommet i bildet, og rommene ser veldig store ut. Å zoome ut i kameramodus i Sims gir samme effekt. Men å zoome mye ut vil gi veldig rare perspektiver i bildene dine, akkurat som i mange boligannonser. Rette flater og linjer, som dørkarmer og benker, vil fremstå som veldig skrå. Et noe trent øye ser fort at bildene lyver kraftig om virkelig størrelse. Det ser dessuten helt merkelig ut!
Se så rart perspektivet blir på det nederste bildet; teppet virker dobbelt så langt som det egentlig er, det ser ut som at det er kjempelangt bort til vindusveggen ved kjøkkenbenkene, og det ser ut som at veggen ved kjøleskapet, døråpningen og vindusveggen ved spiseplassen er skrå.
En gyllen regel i perspektivtegning er: Vertikale linjer forblir vertikale. Det gjør de absolutt ikke ved uvøren bruk av zoom – det er nesten til å bli litt sjøsyk av, det ser ut som det krenger i alle retninger!
Tips 2: Unngå tomme flater og kutting
Velg vinkler med omhu. Fyll opp bildene dine. At det “skjer noe” overalt i bildet har mye å si for balansen i bildet. Det anbefales å unngå at store tomme veggflater, gulvflater eller at store deler av himlingen synes. Da virker rommet tomt og mer upersonlig.
Forsøk også å unngå å kutte møbler/interiør som er i fokus i bildet. Ting man ser forfra bør ikke kuttes, spesielt ikke kuttes “midt på”, fordi disse elementene trekker oppmerksomhet. Vær bevisst på hva du får med i bildet og hva som blir kuttet i bildekantene.
Kommentarer til bildet over:
1. Stor tom gulvflate. Tar mye plass i bildet, og tomheten blir forsterket av at det er mye annet rundt. Dette skaper skjevhet og ubalanse i bildet. Det kunne hjulpet litt med et teppe e.l.
2. Overlappende linjer. Trappen synes bare så vidt bak kjøleskapet. Prøv å unngå slike overlapp – det ville vært bedre å vikle kameraet bittelitt til høre eller venstre, slik at trappetrinn nummer to enten synes ordentlig eller ikke synes i det hele tatt. Her er det kun en liten detalj, men ved større ting som bilder eller hyller har dette mer å si.
3. Overskapene, som ses rett forfra og dermed er veldig tydelige på bildet, er kuttet langt nede på skapdørene. Dette gjør at bildet blir veldig “tungt” i toppen, som forsterkes ytterligere av tom gulvflate i forgrunnen. Det ville vært bedre å enten få med hele overskapene, eller eventuelt zoomet inn og kuttet skapene lenger ned i kombinasjon med å unngå tomt gulv. Da ville motivet i stedet blitt et nærbilde av benkeoverflater.
4. Mye overlappende ting, som gjør at bildet virker rotete. Man kunne heller midlertidig fjernet den store platen i forgrunnen, slik at det bak kom tydelig fram. Kjøkkenbenken ved vinduet ser også litt rotete ut, fordi kjøkkenvasken bare så vidt synes bak tingene på benken, og blomstene skjuler det meste av kranen.
5. Det som synes av terrassedøren utgjør også en relativt stor og intetsigende overflate, fordi vinkelen er så skarp at man bare så vidt skimter at det er noe utenfor, men ikke hva.
Generelt gir det dessuten bedre inntrykk av rommet å ta bilder i omtrentlig øyehøyde enn å ta bilder ovenfra. Det er vanskelig å se innredningen ordentlig ovenfra; man får ikke romfølelsen og man ser ikke helheten like godt.
Tips 3: Hva skal bildene brukes til?
Velg ut det viktigste, og fokuser på det som er mest relevant. Tenk over hva du vil bruke bildene til.
Om du skal bytte ut bildene i galleriet, er det et svært begrenset antall bilder som kan brukes. Hvordan du gjør dette kan du lese mer om i denne guiden. Standard i galleriet er et fasadebilde og et bilde av hver etasje for å vise planløsning. Men du kan bruke akkurat de bildene du ønsker hvis du bytter dem ut, det ene kan for eksempel vise et rom du er ekstra fornøyd med eller hagen.
Skal du bruke bildene til å presentere huset eller rommet for andre spillere via sosiale medier? Husk å få med helheten, men også enkelte detaljer, som særegenheter og hvis det er noe du er ekstra fornøyd med. Variasjon i bildene skaper mer interesse. Inkluder gjerne et oversiktsbilde av planløsning, slik at den som ser på bildene klarer å orientere seg og forstår hvor de ulike rommene er plassert. Ta gjerne mange bilder i spillet, men velg ut de beste. Det er ikke lurt å poste 50 bilder, prøv å begrense antall noe.
Skal du bruke bildene for deg selv, for eksempel som inspirasjon til senere byggeprosjekter, eller en bildemappe å se tilbake i for å se din egen framgang med bygging og innredning? Da er det ikke noe spesielt du trenger å tenke på, da kan du ta så mange bilder du vil og legge alle i husmappen din, selv bilder som ligner hverandre.
Tips 4: Pass opp for grafikk-bugs
Pass på refleksjoner i speil. Hvis du har innredet med speil på veggene, og speilene vises på bildet, hva ser man i speilbildet? Prøv å enten fange en tom veggflate, for å unngå “rotete” speilbilde, eller å bevisst fange opp noe som er stylet pent. Vær obs på at hos noen er det noe feil med speilrefleksjonen, så speilet fjerner vegger eller er blått i refleksjonen.
Det samme gjelder for trapper. Står du i et plan og tar bilder oppover slik at toppen av trapp og himling rundt trappeåpning synes, vil man se rett ut på himmelen. Dette kan unngås ved å bruke kameramodus, ta opp alle veggene i huset og senke kamera til ønsket etasje og høyde.
Tips 5: Lys er avgjørende
Husk lamper og lys, og husk at også dagslyset spiller et veldig stor rolle for hvordan husene dine vil fremstå på bilder. Når du er i byggemodus kan du trykke på L for veksle mellom morgen, dag, kveld og natt. Om du har en familie boende på tomten, har du enda flere muligheter for å fange et passende og flott lys på bildene.
Noe som kan være både en fordel og en bakdel med å ta bilder i levemodus er at gjeldende vær vil vises på bildene. Om det sprutregner og er gråvær, vil huset ditt antagelig ikke se like innbydende ut som i solskinn. Mens når man bygger spesielle hus, som skumle kråkeslott, hjemsøkte forfalne hus eller en vampyrvilla passer det jo strålende! Og bygger du et vinterpalass, julenissens verksted eller et julepyntet hjem er det klart det gjør seg best med snø på bakken og frost på rutene på bildene.
Når det kommer til lamper; ikke vær redd for å bruke for mange! Plasser ut nok diskrete lamper, gjerne forminskede spotter, til at det er en god grunnbelysning i hele rommet. Se forskjellen under.
På bildet til høyre er det fjernet til sammen 15 lamper og lys kun i stue/kjøkken, men det er fremdeles noen få igjen. Og ja – det er faktisk dagslys ute på begge bildene, selv om det til høyre ser ut som kveldsbilde! Når du tar bilder kan du eventuelt også tilpasse lyset for bildene, og fjerne de ekstra lampene igjen når du er ferdig med å ta bilder.
Tips 6: Formidle stemningen
Prøv å fange stemningen du har forsøkt å skape og særegenheten ved boligen på bildene. Få en sim til å tenne opp i peisen, tenne juletreet eller fyre opp grillen før du tar bildene. Eller kanskje få en til å lage et flott måltid og dekke bordet? Småting rundt om kring i huset, gjennomtenkt pynt og personlige foto av simmene som bor der gjør at det ser mer realistisk og bebodd ut. Dette gjør mye for bildene.
Hvis det bor simmer på tomten kan du gjerne bruke dem i noen av bildene for å skape et mer personlig preg på bildene, eller for å vise fram hvem huset er bygget for. Men om det er huset/innredningen du vil vise fram, så hold fokuset på dette og bruk simmene som “statister”, ikke la simmenes aktiviteter være i fokus.
Tips 7: Den viktige uteplassen
Ikke glem uteplassen, den er også en del av boligen! Og både vi mennesker og simmene liker å grille, sitte ute og kose seg i sola – uteplassen er viktig for oss. Ikke rart at en flott terrasse eller balkong gis mye fokus i en boligannonse. Grønt og frodig, lunt og koselig appellerer til oss. Bilder av en innbydende uteplass løfter et hus mye.
Tilbake til tidligere deler av guiden
Gå tilbake til del 1, 2 eller 3 her:
Del 1 – Nyttig å vite om innstillinger og funksjoner
Del 2 – Gode og effektive planløsninger
Del 3 – Tips og triks for innredning
Hvordan du kan bytte ut bildene av hus før opplasting til galleriet kan du lære i denne guiden.
Dette er en originalartikkel skrevet for Simshjelpen.no.