Utfordring: Apokalypsen

Postet av: Simshjelper Marie

Postet: 01 juni 2020. 21:06 Sist endret: 04 mars 2022 19:03

Ved å følge en rekke strenge restriksjoner, kan dine simmer overleve apokalypsen?

Generelle regler:

NB: Én sim kan bare bryte én restriksjon i løpet av sitt liv.

Viktig: Dersom du av en eller annen grunn bryter en regel, gjør opp for det ved å fikse situasjonen, og fortsett. Så lenge det var et uhell, trenger du ikke å regne det som å ikke klare utfordringen.

Hvis du vil finne ut av hvor mange ‘poeng’ du får, tell antall spilldager du spiller med hver sim fra du starter. Legg de sammen ved utfordringensslutt, og se poengsummen din. Dette er ikke noe du må gjøre.

Forberedelser:

Det er anbefalt å starte et spill hvor du sletter/ødelegger alle forhåndslagde tomter (ikke de offentlige tomtene). Bygg hus på nytt ved å følge byggereglene under hvis du føler deg kreativ, eller du kan finne hus tagget med emneknaggen #apocalypse fra galleriet. Du kan velge mellom å fylle husene med potensielle ektefeller fra galleriet, eller du kan velge “fill empty houses/fyll tomme hus” funksjonen. Sørg for at du lager et helt nytt lagret spill for spillet ditt, slik at når du har ferdigstilt og gjort klart nabolaget, kan du starte rett fra det nabolaget uten å måtte gjøre alt på nytt.

Morsom, eventuell bonus:

Det finnes jo ikke zombier i Sims 4, men for å skape litt av den apokalyptiske følelsen kan du legge til medlemmer i eller hele familier i nabolaget av forskjellige former, fasonger og farger.

Start:

Først og fremst må du lage din start-sim. Det spiller ingen rolle hvilket kjønn denne simmen er, så dette kan du velge helt selv. Dersom du ønsker den estetiske delen av utfordringen, kan du gå for klær som ser lurvete ut.

Utflyttingen:

Restriksjoner

Håpløshet:

It is better to light a single candle than to curse the darkness.

De fysiske effektene av apokalypsen er tydelige, men det er bare halve sorgen. Skaden gjort på samfunnets tankegang og viljestyrke har vært stor. Folket har begynt å gi opp håpet, og desperasjonen har virkelig satt inn. Folk har ingen motivasjon til å samles, eller i det hele tatt forlate husene sine.

Så fort start-simmen din når toppen av en karriere (valgfritt hvilken karriere), vil han/hun vise at den verste perioden er over, og ting vil begynne å bli bedre. Noen simmer vil kanskje ta risikioen om å ta reiseveien til det som er områdets foreløpig eneste snev av håp. Du kan nå flytte inn og gifte simmen med en potensielle ektefelle for start-simmen. Du kan fortsatt ikke flytte inn noen andre enn en sim som vil være en direkte videreføring for videre generasjoner.

NB: Ønsker du det å gjøre det enklere, kan du velge å løfte restriksjonen ved utgrenings-punktet i karrieren.

Atlet – uavhengig av gren:

Go ahead and call for help, nobody will listen.

Det lokale politiet og brannstasjonen sliter, og får ikke gjort jobben sin. En stor bølge med anarkisme og lovløshet har veltet inn over området, og voldelige gjenger jakter på folk i alle aldre.

Når en toppatlet er ferdig utviklet, kan hans/hennes styrke bli brukt til å ‘vaske’ gatene, og roen er tilbake. Politiet og brannmenn kan igjen hjelpe folk, og atlet-restriksjonen er løftet.

Hemmelig Agent – uavhengig av gren:

The government advises all citizens to lock their doors and remain indoors.

Gjenger med forgiftede mutanter vandrer gatelangs, og gjør det utrygt å reise noen steder med mindre man velger noen spesifikke veier. Nabolagene er spredte, fordi ingen tør å ta risikoen med å reise, selv om det bare er for å besøke venner.

Etter hvert som en fryktløs agent fra familien temmer mutant-hordene, vil gatene bli trygge for reising igjen, og hemmelig agent-restriksjonen er løftet.

Kulinarisk – Kokk:

Hunger is the best spice.

Alt av kraftverk er ødelagt, og det har blitt en stor risiko å bruke gassovn og diverse elektriske apparater. Strålingsnivået er for høyt til å risikere å bruke mikrobølgeovnen. Det er lite mat, og det er dårlig kvalitet på den maten man finner – simmer kan i verste fall bli syke av det de finner. Ferskvarer er et ukjent konsept i disse tider.

Når en sim starter denne karrieregrenen, kan du kjøpe en billigere ovn, og simmene kan lage mat på den. Alt av mat tilberedt må være kokt eller stekt frem til restriksjonen er løftet. Bare simmen som er med i denne grenen kan bruke ovnen. Dersom simmen ikke klarer å løfte restriksjonen, må du selge ovnen igjen.

Når en kulinarisk mester dukker opp i familien, finner man nye måter å oppbevare mat. Simmer lærer seg nye og bedre måter til å lage mat, og hvordan man skal koble om alt av apparater så de kan brukes igjen. Alle restriksjonene for denne delen av karrieren løftes.

Kulinarisk – Miksologi (må ha gjennomført kokk):

It’s the end of the world, and you’re wearing THAT?

Er det noe simmene ikke bryr seg om lenger, er det hvordan de ser ut eller hva slags sosial status de har. De vil heller få mat på bordet, enn å se bra ut. Alt av kosmetikk, pleie-varer og klesbutikker er raidet eller ødelagt, og ingen ønsker å bruke penger på å få de tilbake til byen. Som resultat har de sosiale statusene forsvunnet, og idéen om fester og sosiale samlinger er helt fremmed.

Når en sim har kommet seg helt, og igjen er selvsikre nok til å organisere sosiale sammenkomster, er alle restriksjonene fra miksologi-grenen løfta.

Kriminalitet – uavhengig av gren:

Nice place you have. I’d hate to see anything bad happen to it.

Den lokale kriminalitets familien benytter seg av den voksende lovløsheten i byen, og Joey “The Comb” og hans medsammensvorne tvinger innbyggerne til å betale opp for alt de kan tenke seg. Noen ønsker å stå i mot, men de fleste ender med å overgi seg.

Den første simmen som lager seg en vei til toppen, blir en del av familien, og den kriminelle restriksjonen er løftet.

Næringsliv – uavhengig av gren:

White hot iron, red hot iron, cold black iron. An iron taste and iron smell, and everywhere an iron sound.

Regjeringen klarer ikke opprettholde en normal hverdag, og det skaper ukomfortable hverdager for de mange menneskene ansatt i forskjellige selskaper. Folk er desperate for å beholde jobber, men alt av standarder har forsvunnet helt. Det finnes en måte ting kan bli normalt på igjen, men det er ikke sikkert det er en helt lovlig måte.

Når en sim topper kriminalitetskarrieren, har ikke regjeringen noe annet valg enn å gjøre slik som de sier for at ting skal normaliseres igjen.

Teknoguru – oppstarter:

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Uten den feilfrie strømforsyningen og avansert teknologi fra den moderne tiden, har de tekniske simmene sklidd utenfor samfunnets rekkevidde. Teknologien har tatt et steg bakover.

Karrieren fører til at familien får en ny ingeniør i husstanden, og teknologien kan endelig blomstre slik den gjorde før apokalypsens start. Simmen som løfter denne restriksjonen kan ta i bruk en ambisjonsbelønning.

Teknisk – eSport:

Only the strong of mind and body may surpass the hardest conflict.

Strålingen svekker bein og muskler, og selv de enkleste fysiske oppgavene har blitt umulige.

Både denne karrieren, og den atletiske karrieren må toppes før denne restriksjonen kan løftes. Først når begge målene er nådd, kan simmen overkomme de fysiske restriksjonene.

Kunstner:

Imagination is more important than knowledge.

Med overlevelsen i tankene, har kunsten mer eller mindre forsvunnet over natten. Folk er rett og slett mer bekymret for om de får mat på bordet, enn om de skal få muligheten til å kjøpe et maleri.

Når en kunstner når toppnivå, tar han/hun med seg en bølge av kultur og inspirasjon.

Skriving – forfatter:

Skriving – journalist:

Etter at en god journalist dukker opp, kan noen endelig spre den harde, men viktige sannheten, og revolusjonen bryter ut.

Astronaut – Romspeider:

Jorda har gått tom for diverse forsyninger, og nå har man ikke annet valg enn å reise andre steder for å finne det man trenger.

Etter hvert som en dyktig astronaut kan finne forsyninger og ta de med tilbake til jorda, kan man endelig få rent vann igjen. Astronautrestriksjonen er løftet.

Astronaut – Smugling:

Why do they call it nuclear winter? Because everything is dead. The snow you see is toxic ash.

Alle former for planteliv i regionen er dødt, ingenting vokser som normalt lenger. Naturlig og organisk mat er forsvunnet for lenge siden, og med manglende planter holder jorda seg knapt sammen. Planeten trenger hjelp, og det er ikke nødvendigvis fra samme planet.

En vakker dag vil det dukke opp en dyktig smugler i familien, og et plante-serum vil bli funnet opp slik at alt av planter igjen vil bli som normalt. Når dette er gjort, er alle restriksjonene løftet.

Underholdning – komiker:

I en ellers mørk og deprimerende verden, er det generelt sett dårlig humør hos simmene. De ser ikke poenget med glede og underholdning.

Når en stor komiker kommer frem, kommer den med et nytt lys til byen, og sakte men sikkert ser man poenget i glede igjen.

Underholdning – musiker:

Likt som for komikerne, tar musikken med seg et nytt håp og en ny restriksjon er løftet.

Romutforsker:

Earthlings are seen as quite primitive. It is a culture that still thinks digital watches were a pretty nifty idea. Pathetic.

SimCity har benyttet seg av utenomjordisk teknologi i over et år, noe de har hentet fra en kræsjet og forlatt UFO. Med laboratorier og fabrikker som holder tett på informasjonen, er det fortsatt ukjent hva som er den sanne kraften til teknologien.

Restriksjonen løftes når:

NB: Du må ikke løfte denne restriksjonen for å fullføre utfordringen.

Når den utenomjordiske teknologien endelig er i hendene til din familie, en familie som vet hvordan man skal benytte seg av den for det positive utfallet, kan ting endelig nærme seg normalt igjen.

Tilbake til det normale liv:

Himmelen er blå igjen, skyene forsvinner og blir en del av minnene, og mutantene er borte for lengst. Strømforsyningene er fikset, og livet returnerer omsider tilbake til normalt. De mange generasjonene av Familien blir en representasjon av viljestyrken og overlevelsesviljen til simmene. Hele byen skylder en stor takk til den suverene innsatsen, og sender en stor applaus til alle de store simmene som har dukket opp underveis. Gratulerer!

Om forfatteren: Simshjelper Marie

Heisann! Simshjelper Marie her – 19 år, og litt over gjennomsnittet glad i både skriving og Sims! Super takknemlig for muligheten til å skrive her på Simshjelpen, og håper jeg kan være med på å bidra positivt for hele 'gjengen'!