Nabolagsguide for The Sims 4

Postet av: Simshjelper Ida

Postet: 23 mai 2021. 18:05 Sist endret: 06 mars 2022 16:03

The Sims 4 kan – så langt – by på 18 ulike verdener å utforske og la simmene dine utfolde seg i. Har du utforsket dem alle? Her finner du en samlet oversikt over alle verdener, nabolag og tomter, inkludert de skjulte tomtene. Oversikten har med både de norske og de engelske navnene.

Oversikten kan være nyttig å sjekke ut hvis du skal kjøpe deg en ny pakke, og du lurer på hva slags verden og hvor mange nabolag og tomter som følger med i de pakkene du vurderer å kjøpe. Se også Den ultimate guide: Hvilken pakke skal jeg kjøpe til The Sims 4?

Oversikten er også nyttig for deg som liker å dele tomter med andre simmere i galleriet. Det er lurt å benytte emneknagger (#) for å merke tomten du deler med aktuelle pakker, verden, nabolag og tomtenavn. Helst på engelsk, hvis du ønsker å nå ut til flest mulig. Da er det enklere for andre spillere å finne tomten din når de søker i galleriet. Se også vår guide om galleriet, hvor du blant annet får nyttige tips om emneknagger.

Hvis du har spillet på norsk, og ønsker å finne de engelske navnene på pakker, nabolag og tomter – eller motsatt – finner du dette her. Alle opprinnelige engelske navn er angitt i kursiv og klammeparenteser, slik: [engelsk navn]. Alle verdener heter det samme på norsk og engelsk, med unntak av Komorebifjellet. Hvis du leter etter guider eller tips som ikke er oversatt til norsk, er det også nyttig å finne de engelske navnene. Da er det enklere å søke opp på engelske nettsider.

Oversikt over verdener i The Sims 4

VerdenSpill (norsk)Spill (engelsk)Antall nabolag
Willow CreekGrunnspillBase game6
Oasis SpringsGrunnspillBase game6
NewcrestGrunnspill (oppdatering i 2015)Base game3
Granite Falls*Ut i naturenOutdoor Retreat2
Magnolia PromenadePå jobbenGet to Work1
WindenburgGøy med gjengenGet Together4
San MyshunoLivet i byenCity Living4
Forgotten HollowVampyrerVampires1
Brindleton BayKatter og hunderCats & Dogs4
Selvadorada*JungeleventyrJungle Adventure2
Del Sol ValleyKjendisfaktorGet Famous3
StrangerVilleStrangerVilleStrangerVille2
SulaniLivet i tropeneIsland Living3
GlimmerbrookMagiens rikeRealm of Magic1
BritechesterStudentlivDiscover University3
Evergreen HarborBærekraftig livEco Lifestyle3
Batuu*Reisen til BatuuJourney to Batuu3
KomorebifjelletSnøparadisSnowy Escape3

* Verdener merket med stjerne kan man kun reise til, ikke bosette seg i.

Verdener å bo i, verdener å besøke

I de fleste verdener er det mulig for simmene å bosette seg fast. Her kan du fritt velge om du vil bygge boligtomter, ferietomter hvor simmene kan leie overnatting (dette ble mulig i alle nabolag etter en oppdatering), eller andre typer tomter som parker, bedrifter og fellestomter. For å kunne spille med en sim må den bo et sted, og du må altså velge blant de femten verdenene som er åpne for å bo i.

I tre av verdenene er det derimot ikke mulig å bo fast, det vil si kjøpe seg et hus eller en leilighet. Dette gjelder Granite Falls, Selvadorada og Batuu. Disse stedene må simmene ha som reisemål på en ferie, og de må leie seg inn på et overnattingssted som vil være utgangspunkt for reisen for de to førstnevnte. 

Simmer kan også reise fritt og besøke fellestomter og simmer i boligverdener. Ikke bare i “egen” verden der de selv bor, men i alle. Du kan reise til andre verdener ved å trykke på verdenskartet i menyen mens du reiser med en eller flere simmer.

I de følgende avsnittene presenteres alle verdenene, med tilhørende nabolag og tomter. Både de norske og engelske navnene er oppgitt. Vi begynner først med boligverdenene. Verdener man kun kan reise til kommer til slutt i guiden. 

Willow Creek

Willow Creek følger med i grunnspillet The Sims 4, og har seks nabolag samt én skjult tomt. Fire av nabolagene er boligområder, det femte består av fellestomter og det siste av én stor tomt hvor parken er. Det er totalt 16 boligtomter og 5 fellestomter i denne verdenen. 

“En fargerik og livlig region med frodige elvebredder og jordbruksområder der det bor storbønder, folk med gamle penger og folk som av en eller annen grunn liker seg i sumpen. Willow Creek er en variert blanding av rike tradisjoner, upretensiøs storslagenhet og god, gammeldags gjestfrihet.”

Nabolag

Sage Estates – “Sage Estates er det mest attraktive boligområdet i Willow Creek og har store herregårder med frodige hager. Dette er rett og slett det fjongeste samfunnet har å by på.” 

Tomter: Sypressterrassen [Cypress Terrace], Eikely [Oakensted].

Pendula View – “Hagelia er den historiske delen av Willow Creek og har mange flotte gods med mange flotte simmer i.”

Tomter: Løvgodset [Umbrage Manor], Parkkysten [Parkshore], Ophelia-villaen [Ophelia Villa], Helligmyra [Hallow Slough].

Courtyard Lane – “Courtyard Lane har rimelige hjem for simmer som er på vei opp og frem. Klassisk stil, noen små hus og noen større.”

Tomter: Huset ved bekken [Brook Bungalow], Riverside Roost [Riverside Roost], Hagegrua [Pique Hearth], Rosebo [Rindle Rose], Pottemakerskråningen [Potters Splay].

Foundry Cove – “Foundry Cove ligger sør i Willow Creek og har masse karakter (og ganske mange sprø folk også). Innbyggerne bor i beskjedne hjem, og det er en kanal i nærheten der man kan fiske. En sjarmerende, aktiv jernbane er det her også!”

Tomter: Strekkhuset [Crick Cabana], Tusenfrydhytta [Daisy Hovel], Essenshagen [Garden Essence], Røverkjøpet [Bargain Bend], Bekkebo [Streamlet Single].

Crawdad Quarter – “Crawdad Quarter er selve hjertet av Willow Creek. Alt livet i byen, fra parkene til utelivet, finner du i dette nabolaget”.

Tomter: Kommuneparken [Municipal Muses Museum], Blå fløyel [The Blue Velvet Nightclub], Willow Creek treningssenter [Movers & Shakers Gym], Willow Creek-arkivet [Willow Creek Archive Library].

Magnoliablomstparken [Magnolia Blossom Park] – regnet som eget nabolag.

Skogsglenna [Sylvan Glade] – Skjult tomt.

Oasis Springs

Oasis Springs følger med i grunnspillet The Sims 4, og har seks nabolag samt én skjult tomt. Fire av nabolagene er boligområder, det femte består av fellestomter og det siste av én stor tomt hvor parken er. Det er totalt 16 boligtomter og 5 fellestomter i denne verdenen. 

“Oasis Springs er som navnet antyder, en vakker oase i ørkenen i vest. Her finner du et eklektisk kulturliv blant vakre palmer og flotte farger i frodige omgivelser. I Oasis Springs kan du hvile deg og søke skygge når solen steker. Dette er et fantastisk sted for alle reisende som kommer innom.”

Nabolag

Skyward Palms – “Dette eksklusive, inngjerdede fellesskapet gir beboerne alle de varme, ville fordelene ved å bo i ørkenen, sammen med luksusen det er å ha endeløst med grønt gress.”

Tomter: Bestefarhuset [Granada Place], Lummerheia [Sultry Springside], Rio Verde [Rio Verde], Tørråsen [Arid Ridge].

Acquisition Butte – “De som bor i Aquisition Butte betaler ekstra for den nydelige utsikten og den søte lyden av ensomhet.”

Tomter: Yumahøyden [Yuma Heights], Rikegodset [Affluista Mansion].

Bedrock Strait – “Beboerne i dette herlig harry nabolaget er stolte av reklameplakatene og husnissene sine. Og hvem vil vel ikke si “God morgen” til brontosauren Børge hver morgen?”

Tomter: Kaktusstranda [Slipshod Mesquite], Sandkåken [Sandtrap Flat], Steinkroken [Nookstone], Huset på stranda [Pebble Burrow], Agavehytta [Agave Abode].

Parched Prospect – “Dette nabolaget gir den mest typiske ørkenopplevelsen du kan få, men støvvirvler og kaktuser så langt du kan se.”

Tomter: Utsiktsposten [Vista Quarry], Vårtomten [Springscape], Raffina Quinta [Raffina Quinta], Støvkåken [Dusty Turf], Kaktushuset [Cacti Casa].

Mirage Canyon – “Mirage Canyon er Oasis Springs’ ekte oase. Tørste besøkende kan alltid glede seg over å se det vakre, brusende fossefallet og en velfortjent pust i bakken“

Tomter: Fremtidens fortidsmuseum [The Futures Past], Solstormen [The Solar Flare], Oasis Springs treningssenter [Burners & Builders], Klapperslangen [Rattlesnake Juice].

Ørkenblomstparken [Desert Bloom Park] – regnet som eget nabolag.

Den glemte grotten [Forgotten Grotto] – skjult tomt.

Newcrest

Newcrest kom med en stor oppdatering til grunnspillet i 2015, og er den eneste helt tomme verdenen i spillet. Newcrest har tre nabolag, alle er boligområder. Det er totalt 15 boligtomter i denne verdenen.

“Ikke la den gode plassen lure deg. Ta deg en titt rundt, beundre omgivelsene og utforsk de endeløse mulighetene. Ser du det? Dette er en helt ny verden! Hva venter du på?”

Nabolag

Llama Lagoon – “Med stier langs vannet og offentlig lekeplass er dette nabolaget akkurat kosmopolitisk nok.”

Tomter: Asfaltboliger [Asphalt Abodes], Griskegrenda [Avarice Acres], Orakelkroken [Twin Oracle Point], Bølgesletta [Rippling Flats], Rolig halvmåne [Tranquil Crescent].

Bridgeview – “Dette familievennlige nabolaget har et herlig piknikområde og en slående utsikt til bysilhuetten.”

Tomter: Bregneparken [Fern Park], Strandpromenaden [Beech Byway], Eikealkoven [Oak Alcove], Kosehuset [Comfy Cubby], Sentrumsenga [Midtown Meadows].

Ridgeline Drive – “Dene travle stripen som følger drabantbyene i Newcrest har massevis av turister.”

Tomter: Optimistens utsyn [Optimist’s Outlook], Åssiden [Hillside Highlands], Folkeklippen [Civic Cliffs], Utsikten [Cookout Lookout], Sandsletta [Sandy Run].

Magnolia Promenade

Magnolia Promenade følger med i pakken På jobben, og består av kun ett nabolag med fire tomter. Tre av disse har butikker. I tillegg følger det med tre skjulte tomter.

Tomter: Paddywacks butikk [Paddywack’s Emporium], JF og J [JF&S Clothiers], Ankerplassen [The Roadstead], Det øvre domenet [Preeminent Domain].

Arbeidsplasser i byen – Simmer som jobber i politikarrieren eller i legekarrieren blir sendt til et eget lite nabolag når de er på jobb. Nabolaget består av to tomter; sykehuset og politistasjonen. Man kan ikke dra til nabolaget via verdensadministrasjonen, det er kun tilgjengelig gjennom karrierene, eller når simmer skal føde.

Forskningssenteret – Simmer som jobber i forskerkarrieren blir sendt til et eget lite nabolag med kun én tomt, som er forskningssenteret kalt FutureSim Labs. Denne tomten er heller ikke tilgjengelig via verdensadministrajonen, kun gjennom karrieren. 

Sixam – skjult nabolag/tomt på en annen planet.

Windenburg

Windenburg følger med i pakken Gøy med gjengen, og har fire nabolag samt tre spesielle tomter. Tre av nabolagene er boligområder som også har en eller flere fellestomter, det fjerde består av kun fellestomter. Det er totalt 14 boligtomter og 13 fellestomter i denne verdenen. Dette er den verdenen i spillet som har flest vanlige tomter totalt. 

“Pust dypt inn og nyt den rene fjelluften. Dette grønne, frodige stedet har alt: vakre omgivelser på landet, fredfulle klipper, øyer og en pittoresk landsby med gamle bygninger rundt et moderne næringsområde ved kysten.”

Nabolag

Windslar – “Store åpne omgivelser og et slott eller to. Besøk eller bo i Windslar for å få en deilig smak av å bo på landsbygda.”

Tomter: Coorinberg-hytta [Coorinberg Cottage], Sjøhytta [Cottage Am See], Rustikk residens [Rustic Residence], Den skrikende lama [The Shrieking Llama], Dresden-huset [Dresden House], Sommerhytta [The Summer Home]. I tillegg ligger Von Spøhke-godset [Von Haunt Estate] i tilknytning til dette nabolaget. 

Den falleferdige øya [The Crumbling Isle] – “Den falleferdige øya er et litt misvisende navn for denne delen av byen. Her finner du bare herlige rikmannseiendommer så langt øyet kan se.”

Tomter: Fyrtårnet [The Lighthouse], Ingensteder [Mid-NoWhere], Kystpalasset [Pier Palace], Havnehytta [Dock Den], Von-Windenburg-godset [Von Windenburg Estate] I tillegg ligger Skrenten [The Bluffs] i tilknytning til dette nabolaget.

Lykkesenteret [Lykke Centre] – “Fresh, ny og fengslende glansfull. Lykkesenteret er stedet der komersielle virksomheter i Windenburg vokser.”

Tomter: Rillebadet [Bathe de Rill], Hareplassen [Hare Square], Haren og pinnsvinet [Hare and Hedgehog], Havnekvarteret treningssenter [Harbor Quarter Gym], Club Pan-Europa [Discotheque Pan Europa].

Gamlebyen [Olde Platz] – “Gamleplatzen mangler grønne lunger, men har jammen santen sjarmerende brostein. Bo, jobb og lek i rike kulturhistoriske omgivelser i den eldste delen av Windenburg.”

Tomter: Havisham-huset [Havisham House], Innehaverens torg [Proprietor’s Square], Firergodset [Quad Manor], Narhvalkneipa [The Narwhal Arms], Sørplassen kaffebar [South Square Cofee], Den gamle kroa [Old Quarter Inn], Vannskansen [Waterlock Redoubt], Fabrikk 1 [Factory One]. I tillegg ligger Eldgammel ruin [Ancient Ruin] i tilknytning til dette nabolaget.

Eldgammel ruin, Skrenten på øya og Slottshagen [Chalet gardens] ved Von Spøhke-godset er spesialtomter. Simmer kan få en telefon på kveldstid eller nattestid med invitasjon til å komme på fest på disse tomtene.

San Myshuno

San Myshuno følger med i pakken Livet i byen, og har fire nabolag samt én spesiell tomt. Alle nabolagene inneholder både leiligheter og fellestomter. Det er totalt 18 tomter i San Myshuno; hvorav én vanlig boligtomt, 9 leilighetsbygg, 2 toppleiligheter (penthouse), og 6 fellestomter. Dersom man teller alle tilgjengelige leilighet i leilighetsbyggene som egne tomter er det totalt 30.

“Denne byen har fire strøk: kryddermarkedet, motestrøket, kunststrøket og vestkanten.

I tillegg ligger den store byparken Myshuno Meadows mellom skyskraperne, og er et perfekt sted der simmene kan gå for å oppleve litt natur.

Simmene kan få ganske forskjellige opplevelser av å bo i byen, avhengig av i hvilket strøk de velger å bo. De kan velge mellom alt fra bitte små leiligheter fulle av kakerlakker i kunststrøket til ultrafete toppleiligheter på vestkanten.”

Nabolag

Motestrøket [Fashion District] – “Motestrøket er populært blant unge og trendy simmer og arrangerer både romantikkfestivalen og Nerdemessa.”

Tomter og leiligheter: Zenbo 701 og 702 [701 ZenView, etc]. 1310, 1312 og 1312 Chic Street 21 [1310 21 Chic Street, etc]. Torendi-Toppleiligheten 1 [Torendi Tower Penthouse]. Planet Honninggull! [Planet Honey Pop!].

Kryddermarkedet [Spice Market] – “Et famlievennlig nabolag som er berømt for krydderfestivalen, loppemarked og utsikten mot vannet.”

Tomter og leiligheter: Sagenhuset 17, 18, 19 og 20 [17 Culpepper House, etc]. Jasmine-suitene 2A og 2B [2A Jasmine Suites, etc]. Det gamle salthuset [The Old Salt House]. Kvitring ved vannet [Waterside Warble].

Kunststrøket [Arts Quarter] – “Kunststrøket arrangerer den store humorfestivalen og er full av bohemer, musikere, kunstnere og andre kreative folk.”

Tomter og leiligheter: Medina Studios 910, 920 og 930 [910 Medina Studios, etc].  Hakimhuset 121 og 122 [121 Hakim House, etc]. Fountainview toppleilighet [FountainView Penthouse]. Kasbah-Galleri [Casbah Gallery].

Vestkanten [Uptown] – “Vestkanten er stedet der det bor rikfolk, matfolk og … raringer.”

Tomter og leiligheter: Landgraab-leilighetene Landgraab VIII og IX [VIII Landgraab, etc]. Altoleilighetene 1010 og 1020 [1010 Alto Apartments, etc]. Spirleilighetene 888 [888 Spire Apartments]. Stjernekikkersalongen [Stargazer Lounge]. Himmeltreningssenteret [Skye Fitness]. 

Myshuno Meadows – park, regnet som eget område, ikke del av nabolag.

Forgotten Hollows

Forgotten Hollow følger med i pakken Vampyrer, og består av kun ett nabolag med fem tomter, og én skjult tomt.

“Det lille stedet Forgotten Hollow har nesten ikke endret seg i det hele tatt i løpet av de fire generasjonene det har eksistert. Alle som var med på å etablere stedet, forsvant kort etter. Alle bortsett fra Vladislaus Straud. Oldebarnet hans, Vladislaus Straud den fjerde, er for tiden den som holder styringen i Forgotten Hollow.”

Tomter: Straud-godset [Straud Mansion], Tyrihjelm-godset [Wolfsbane Manor], Hvitløkshuset [Garliclauter Place], Enkefru Hansens byhus [Widowshild Townhome], Fledermaussvingen [Fledermaus Bend].

Brindleton Bay

Brindleton Bay følger med i pakken Katter og hunder, og har fire nabolag. Et av nabolagene er boligområde, to har både boligtomter og fellestomter, det fjerde består av kun én fellestomt på en øy. Det er totalt 11 boligtomter og 5 fellestomter i denne verdenen.

“Utforsk kystlandskapet ved Brindleton-bukten, en ny verden der simmene dine og kjæledyrene deres kan bo og kose seg med utendørsaktiviteter. Lek apport ved havnen, ta en spasertur til fyret, eller besøk en park og sett opp en hinderbane.”

Nabolag

Værhårbukta [Whiskerman’s Wharf] – “Værhårbukta er et yndet sted å dra for alle katter i Brindleton Bay. De elsker å vandre rundt i havnen blant fiskere og turister.”

Tomter: Halekroken [Tail’s End], Calicoklubben [Club Calico], Den ramsalte Puben [Salty Paw Saloon], Katteklorehuset [Catscratch Cottage], Konvertert lager [Ragdoll Refurb].

Fyrberget [Deadgrass Isle] – “På Fyrberget ligger det verdensberømte Brindleton-fyret, og det er stedet der det mystiske forliset en gang skjedde. Her holder også byens største bestand av hjemløse kjæledyr til. I det siste har det imidlertid gått rykter om at det er noen merkelige gjester her etter solnedgang…” 

Tomter: Fyrvokterboligen [Deadgrass Discoveries]. Øya har også et fyrtårn i nærheten av museet som kan besøkes.

Ryttervika [Cavalier Cove] – “Ryttervika er kjent for flott turterreng og vakkert kystlandskap, og er et perfekt sted å dra på oppdagelsesferd eller jage måker med en eventyrlysten hund!”

Tomter: Hundegodset [Hound’s Head], Bedlington båthus[Bedlington Boathouse], Chateau Frise [Chateau Frise], Dachs-elven [Dachshund’s Creek], Bakevjebua [Hindquarter Hideaway].

Sabeltorget [Sable Square] – “Sabeltorget er byens kulturelle senter, og er et yndet sted for både katter og hunder. Folk i byen er så glad i kjæledyrene sine at de har bygget et monument for å hylle dem her!”

Tomter: Valpeparken [Pupperstone Park], Det er et bra hus [It’s A Good House], Domus Familiaris [Domus Familiaris], Sportsplassen [Sporting Space], Brindleton Potehospital [Brindleton Pawspital].

Del Sol Valley

Del Sol Valley følger med i pakken Kjendisfaktor, og har tre nabolag samt én skjult tomt. To av nabolagene er boligområder, og et har kun fellestomter. Det er totalt 6 boligtomter og 5 fellestomter i denne verdenen.

“Nyt glitter og glam i Del Sol Valley, et nytt sted der simmene dine kan bli berømte. Skaff deg et starthjem i Mirage Park, eller jobb deg opp til å få råd til et hus i Pinnacles.”

Nabolag

Mirage Park – “Med rimelige hus i nærheten av sentrum er Mirage Park et perfekt sted for en håpefull kjendisspire til å begynne ferden mot stjernehimmelen.”

Tomter: Upland Place, Vacous Green, Inner Circle.

The Pinnacles – “Pinnacles er bygget for de rike og berømte og har de dyreste hjemmene i hele Sol Del Valley. Hvis du vil bo her, må du gjøre det bra!”

Tomter: Bailey-Moon Manor, Chateau Peak, Ward Den. 

Starlight Boulevard – “Når det gjelder uteliv, er det ingenting som slår Starlight Boulevard. Her er det bare de mest berømte simmene som har adgang til byens mest eksklusive klubb. Og det er her bransjetoppene kommer for å vise seg frem.”

Tomter: Studio PBP, Plumbobfilmhuset [Plumbob Pictures Museum], Pectoral Fitness, Orkidé på G [Orchid A Go Go], Ward Park.

Plumbob Pictures – Simmer som jobber i skuespillerkarrieren blir sendt til et eget lite nabolag med kun én tilgjengelig tomt. Denne tomten er ikke tilgjengelig via verdensadministrajonen, kun gjennom karrieren. 

StangerVille

StrangerVille følger med i pakken med samme navn, og har to nabolag samt én spesiell tomt. Det ene nabolaget er kun boligområde, det andre består av både boligtomter og fellestomter. Det er totalt 9 boligtomter og 2 fellestomter i denne verdenen, i tillegg til det hemmelige laboratoriet. 

“Velkommen til StrangerVille: “Det eneste som er rarere enn simmene her, er floraen!” StrangerVille er et rolig sted med et merkelig problem. Innbyggerne er vennlige, men om natten begynner ting å skje. Hvis du vil finne ut mer om denne byen, kan du snakke med soldater som henger i den lokale baren, og forskere som gjør research på biblioteket. Og raritetsbutikken ved trailerparken har garantert et og annet du kan få bruk for …”

Nabolag

StrangerVille Plaza – “StrangerVille Plaza er stedet der lokalbefolkningen liker å henge. Du finner forskere på biblioteket og soldater i baren. Like ved trailerparken finner du den spennende raritetsbutikken. Her kan du kjøpe merkelige og fascinerende stæsj, i tillegg til å få informasjon du skulle trenge.”

Tomter: Elvelunden [Riverside Grove], StrangerVille informasjonssenter [StrangerVille Information Center], Frukthagen [Carpophagous Corner], 8 Bells [8 Bells], Slip 24 [Slip 24], Gamle Penelope [Old Penelope].

Shady Acres – “Shady Acres ligger i vakre omgivelser på et platå. Det er her StrangerVilles velstående bor. Lurer du på hvordan de ble så rike?”

Tomter: Klippeskrenten [Cliff Side Crest], Platåplata [Plateau Place], StrangerVilles Panorama [StrangerVille Overlook], Drømmeveverens vei [Dream Weavers Way], Åviken [Creek Corner Cove].

Hemmelig laboratorium [The Secret Lab] – regnet som eget område, ikke del av nabolag.

Sulani

Sulani følger med i pakken Livet i tropene, og har tre nabolag som består av øygrupper. To av nabolagene er boligområder, og et har både boligtomter og fellestomter. Det er totalt 11 boligtomter og 3 fellestomter i denne verdenen.

“Den vakre Sulani-øygruppen ønsker alle velkommen til asurblått hav og vennlige naboer. Hovedøyene har steder med tilhørighet til alle samfunnslag, fra fellesskapsorienterte Ohan’ali, til det mer fornemme området Lani St. Taz og det tilsynelatende forlatte Mua Pel’am. Og overalt er det vakker natur!”

Nabolag

Lani St. Tas [Lani St. Taz] – “Et idyllisk, tropisk paradis med hvite strender så langt øyet kan se og herlig, varmt vann. Den frodige jungelen er et perfekt sted for å la seg fortape i den tidløse ånden til øya.”

Tomter: Reisens ende [Journey’s End], Rev-raffineri [Reef Finery], Den perfekte pir [Pier Perfection], Sandsimoleonstranda [Sand Simoleon Beach], Safirkysten [Sapphire Shores]. 

Mua Pel’am – “Naturen hersker på denne øya, fra den aktive vulkanen til fossefallet og ned i dypet i den avsidesliggende hulen. Dette fjerntliggende stedet i Sulani-øygruppen er et perfekt sted for å utforske naturens skjønnhet.”

Tomter: Den naturlige øya [Key Point], Kalderaleir [Caldera Camp], Admiralens vrak [Admiral’s Wreck].

Ohan’ali [Ohan’ali Town] – “Ohan’ali var en gang bare en liten fiskeleir som lå mellom tropisk jungel og rolige laguner. Nå er det et av de travleste stedene på Sulani. Men selv om stedet har utviklet seg til det viktigste i regionen, har det beholdt samholdet i lokalmiljøet og forbindelsen til tradisjonene på øya.”

Tomter: Høvdingvilla [Chieftain’s Villa], Familie-haven [Kin-Ship], Lagunelook [Lagoon Look], Jungelhytte [Tangled Flat], Ohan’ali-stranden [Ohan’ali Beach], Sandbaren [The Sand Bar].

Glimmerbrook

Glimmerbrook følger med i pakken Magiens rike, og består av kun ett nabolag med fem tomter, samt én skjult tomt.

“Den stillferdige byen Glimmerbrook har kanskje mer å by på enn det du kan se ved første øyekast …”

Tomter: Steinryggdalen [Rock Ridge Canyon], Bekksidehjørnet [Creek Side Corner], Utkikkspunktet i Glimmerbrook [Glimmerbrook Watch], Bydelen Brudbekk [Brooks Bridge Borough], Eliksirer og brygg [Elixirs and Brew].

Magiens rike [The Magic Realm] – Et skjult nabolag med én tomt samt tre tilgjengelige områder; markedsplass kalt Magikersmuget [Casters Alley], duellområde og hage. Tilgang via portalen i Glimmerbrook.

Britechester

Britechester følger med i pakken Studentliv, og har tre nabolag. To av dem er campus for hvert sitt universitet, og det siste er sentrum mellom de to campusene. Universitetsnabolagene har hybler og en fellestomt, sentrum har både boligtomter og fellestomter. Det er totalt 3 vanlige boligtomter, 6 hybelhus, 2 universitetsfellestomter og 2 fellestomter i denne verdenen.

“Begynn på et nytt kapittel ved det historiske Universitetet i Britechester eller ved det moderne Foxbury-instituttet. Bo på hybel sammen med andre studenter, eller velg å bo utenfor campus i den innbydende byen Gibbs Hill. Utforsk Britechester fra sykkelsetet, heng sammen med andre på studentsenteret og jobb i kollokviegrupper på biblioteket. Kom i skolestemning og vis hvor stolt du er, kledd i skolens farger.”

Nabolag

Foxbury-instituttet [Foxbury Institute] – “Foxbury-instituttet virker kanskje som en ungfole i forhold til den historiske byen rundt, men skolen har raskt profilert seg i den akademiske verden. For studenter som har jobbet hardt for å komme inn på Foxbury-instituttet, handler det ikke bare om jobb, men også om jakten på egne lidenskaper. Dette har holdt campus livlig gjennom en årrekke.”

Tomter og hybler: Tidevannstårnet [Tidal Tower], Brinitårnet [Brini Tower], Maritimt gods [Maritime Manor], Kalles lagune [Larry’s Lagoon].

Gibbs Hill – “Gibbs Hill ligger i sentrum av Britechester, midt mellom de to universitetene Foxbury-instituttet og Universitetet i Britechester. Dette var det første aktivitetssenteret i Britechester, og det berømte Laurbærbiblioteket har gjennom alle år vært et populært sted hvor studentene har kommet for å studere og lære. Peppermøpuben har etter hvert også blitt et stamsted der studenter fra alle slags fagretninger og universiteter har møttes til tross for uenigheter.”

Tomter og hybler: Peppermøpuben [Pepper’s Pub], Laurbærbiblioteket [Laurel Library], Vårterrassen [Spring Steppes], Mosealéen [Mossy Lane], Honningduggengen [Honeydew Fields].

Universitetet i Britechester [University of Britechester] – “Dette universitetet er det eldste i Britechester, og stiftet av den berømte Ivar Fjaasen. Han var viden kjent for sin entusiastiske tilnærming til læring og latterlig svære bøker. Gjennom årenes løp har Universitetet i Britechester etablert et rykte som et anerkjent institutt for klassisk utdanning.”

Tomter og hybler: Mørkving-huset [Darkwing House], Drakegangen [Drake Hall], Linnormgangen [Wyvern Hall], Darbys lune hule [Darby’s Den].

Evergreen Harbor

Evergreen Harbor følger med i pakken Bærekraftig liv, og har tre nabolag som består av boligtomter og fellestomter, alle med ulike klimaavtrykk. Det er totalt 13 tomter i denne verdenen; hvorav 7 vanlige boligtomter, 2 leilighetsbygg og 4 fellestomter. En av tomtene, The Portsmouth Promenade, er bygget av tre kjente Sims-youtubere.

“Evergreen Harbor, klemt mellom berg og dal med eviggrønne skoger på den ene siden og Willupette Sound på den andre siden, pleide å være regionens industrielle hjerte. Men regionen har slitt med å holde tritt med en verden i endring. Dette er et sted hvor simmene setter pris på fellesskapet, og hvor nestekjærlighet ikke bare er noe man driver med på dugnad. Evergreen Harbor står på terskelen til å skape sin egen fremtid. Det eneste spørsmålet er dette: Hva slags fremtid blir det?”

Nabolag

Grims Quarry – “Da gullgraver Arnold Grims grunnla det berømte steinbruddet sitt i Evergreen Harbor, kunne han neppe sett for seg den lille forstaden som kom til å vokse rundt det flere årtier senere. I dag ligger et hyggelig utvalg hus, leiligheter og fellesarealer under de slående hvite steinveggene.”

Tomter: Stonestreet Apartments #3 og #4, Miner Mansion, Rockridge Springs, The Quarry Building.

Port Promise – “Det som en gang var en travel handelshavn har nå et solid antall hjem og bedrifter som setter pris på sine industrielle røtter, og som har som mål å – som det lokale uttrykket sier – “Holde Evergreen snålt!” Selv om havnen ikke er aktiv lenger, henger løftet om noe bedre fortsatt i luften.”

Tomter: The Old Mill, The Caboose, The Shipping Views, The Portsmouth Promenade, The Waterfront.

Conifer Station – “Hva skjer når togene slutter å gå? Evergreen sentrum, som de lokale kaller Conifer Station, er litt stillere nå til dags, men de som bor der kan fortelle deg at den nedlagte togstasjonen og de stygge lagringstankene skjuler et hardtarbeidende fellesskap som er klart for å forbedre sitt lille hjørne av verden.”

Tomter: Pigulock Manor, Pinecrest Apartments #402 og #404, Canal Corner, Sprucewood Square.

Komorebifjellet [Mt. Komorebi]

Komorebifjellet følger med i pakken Snøparadis, og er eneste verden som originalt har både boligtomter og utleietomter i en og samme verden. Etter en oppdatering ble det mulig å lage utleietomter også i andre boligverdener. Alle tomtene i Komorebifjellet er bygget av fire kjente Sims-youtubere.

Komorebifjellet har tre nabolag, som alle består av boligtomter og en eller flere fellestomter. Det er totalt 14 vanlige tomter i denne verdenen; hvorav 6 boligtomter, 3 utleietomter og 4 fellestomter. Det er i tillegg tre skjulte tomter i denne verdenen.

“De lokale har nytt godt av de helbredende varme kildene på Komorebifjellet i århundrer. Nå, takket være det moderne vintersportstedet i Yukimatsu, kan alle andre også ta del i dette. Regionen har blitt et moderne sted for turister som er ute etter en ferie som både er avslappende og spennende. Med så mange nye besøkende, har det blitt gjort mange endringer i de enorme skogområdene rundt Komorebifjellet. Forhåpentligvis klarer området å holde på sjarmen som allerede har tiltrukket seg så mange simmer.”

Nabolag

Yukimatsu – “Fra Yukimatsu kan du iaktta den vakre naturen, og navnet Yukimatsu kommer fra de snødekte furutrærne i området. Dette feriestedet finner du i skibakken på Komorebifjellet, og har tilbud om slående vakre ferieleiligheter, en rekke vintersportaktiviteter, utmerket villmark og et fredfullt Onsen-badehus. Enten det er avslapning i en varm kilde som står på agendaen, se den herlige Snøfestivalen, eller en adrenalinpumpende klatretur til Komorebifjellets høyeste tinde, er dette en snødekt helårsdestinasjon som har noe for enhver smak.”

5-1-1 Kiyomatsu (utleie), 5-1-2 Kiyomatsu (utleie), Sutefani Onsen-badehus, Kiyomatsupynten.

Senbamachi – “Tusenbladersbyen Senbamachi er den eldste byen i regionen. Mange lokale loker byens forbindelse til naturen, spesielt med bambusskogen som ligger tett innpå byen, og de unike åndelige skapningene som bor mellom bladene. Det sies at hvis du går på de lokale stiene nok ganger, kan du komme til å møte på trærnes voktere som belønner alle som elsker og har respekt for skapningenes tilholdssted.”

6-4-1 Hanamigawa, Hanamigawa Koen, Izakaya Ippai, 5-6-1 Shinrinyoku, 5-3-1 Shinrinyoku.

Wakaba – “Som navnet tilsier, er Wakaba et ungt og fresht sted som bladende på et tre tidlig på våren. Denne lille byen er en lovende nykommer i regionen, og hjemsted for vakre, stilige og moderne hjem, samt et attraktivt bysentrum med Komorebifjellets egen maskot: Yamachan. Turister i alle aldre kan delta på Ungdomsfestivalen eller simpelthen ta innover seg den vakre naturen i nabolaget.”

2-4-1 Wakabamori, 2-4-2 Wakabamori, 2-4-3 Wakabamori, Hazakura Lounge, 2-5-1 Wakabamori.

Komorebifjellets basecamp [Mt. Komorebi Base Camp] – Leir mellom to delstrekninger på ruten under klatreekspedisjon. Kun tilgjengelig via fjelltur, simmer kan ikke reise hit via verdensadministrasjonen.

Isfossen ved husmannsplassen [The Croft Icefall] – Område hvor simmene kan campe mellom to delstrekninger under klatreekspedisjon. Kun tilgjengelig via fjelltur, simmer kan ikke reise hit via verdensadministrasjonen.

Komorebifjellets topp [Mt. Komorebi Peak] – Målet for klatreekspedisjonen. Fjelltoppen simmene kan klatre til fra Yukimatsu-nabolaget. 

Granite Falls

Granite Falls følger med i pakken Ut i naturen, og består av to nabolag med seks tomter, samt én skjult tomt. Det ene nabolaget har fem utleietomter med hytter eller teltplasser på campingområdet, og det andre nabolaget består av kun én stor tomt hvor nasjonalparken er.

Det er ikke mulig å bosette seg i Granite Falls, dette er en verden man kun kan reise til. Her kan du leie en hytte eller teltplass i inntil en uke av gangen.

Tomter: Leirplass [Campground], Tilflukt ved innsjøen [Lakeside Retreat], Tilfluktssted i skogen [Forest Hideaway], Tilflukt ved elven [Riverside Retreat], Grønn flukt [Green Getaway], Granite Falls-skogen [Granite Falls Forest].

De dype skoger [Deep Woods] – skjult liten verden med én tomt. Tomten heter Eremittens hus [Hermit’s Hut].

Selvadorada

Selvadorada følger med i pakken Jungeleventyr, og består av to nabolag med totalt syv tomter, samt flere skjulte områder i jungelen som man kan utforske. Begge nabolagene har to utleietomter samt henholdsvis en og to fellestomter. Jungeldistriktet [Jungle District] er ikke tilgjengelig via verdenskartet, her må simmene dine ut på oppdagelsesferd for å finne veien!

Det er ikke mulig å bosette seg i Selvadorada, dette er en verden man kun kan reise til. Her kan du leie overnatting, og dra ut på oppdagelsesferder. 

Nabolag

Puerto Llamante-markedet [Puerto Llamante Marketplace] – “Kom og ta for deg av alt som er å se og høre i Selvadorada! Pakk litt utstyr før du setter kursen ut i jungelen, eller bare slapp av og sjekk ut den lokale maten og kulturen. Ta turen innom markedet, som ligger rett ved kafeen.”

Tomter: Selvadorada-villa [Selvadorada Villa], Åssiden [Hillview Hideaway], Alam arkeologimuseum [Alam Museum of Archaeology], El Árbol del Jaguar [Cantina “El Árbol del Jaguar”].

Belomisia-jungelen [Belomisia Jungle] – “Jungelen bugner av vakre syn og skjulte farer. Tapre eventyrere kan utforske ruinene til de gamle omiscanerne. Erfarne simmer og de som er utrustet med utstyr fra markedet kommer til å prestere godt her.”

Tomter: Belomisia-stien [Belomisia Trailhead], Stasjonen i Belomisia [Belomisia Field Station], Jungelbungalowen [Jungel Bungalow].

Oppdag hemmeligheter i jungelen! – “Ivrige ogstandhaftige eventyrere som baner seg vei gjennom den tette jungelen, kan finne hemmelige skatter. Lokale myter forteller om et tempel dypt inne i de omiscanske ruinene som forandrer seg på mystisk vis.”

Batuu

Batuu følger med i pakken Reisen til Batuu, og befinner seg på en annen planet enn de vanlige verdenene i The Sims 4. Innholdet i pakken, både bakgrunnshistorien, verdenen og karakterene, er basert på Star Wars. Batuu består av tre nabolag, med totalt tre tomter som ikke kan endres på. I tillegg er det mange steder i verdenen som kan besøkes som del av historien man spiller, gjennom såkalte rabbit holes (direkte oversatt; kaninhull). Det vil si at du ikke får være med simmen din dit.

Det er ikke mulig å bosette seg i Batuu, dette er en verden man kun kan reise til. I motsetning til Granite Falls og Selvadorada, hvor man må leie overnatting, er det gratis for simmene å reise til Batuu.

Verdenen består av de tre nabolagene Black Spire Outpost, First Order District og Resistance Encampment. Du kan lese mer om Batuu i denne artikkelen vår.

Dette er en originalartikkel skrevet for simshjelpen.no.

Kategorier: GuiderSpillguiderThe Sims 4Utvalgte

Om forfatteren: Simshjelper Ida

Simshjelper Ida her! Jeg skriver guider og artikler, i hovedsak tips og triks relatert til bygging. Som entusiastisk bygger elsker jeg å finne løsninger, bruke tid på detaljer og utforske nye måter å bruke byggeverktøyene på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.