Utfordring: Ungkaren

Postet av: Simshjelper Marie

Postet: 11 juni 2020. 08:06 Sist endret: 04 mars 2022 19:03

Gjennom en serie med romantiske handlinger og ikke fullt så romantiske eliminasjoner, gjør deg klar for å finne simmen din sin store kjærlighet.

Kom igang

1: Lag din ungkar/ungkarskvinne:

La kreativiteten slippe løs! Simmen kan være akkurat slik du ønsker den skal være; ung, gammel, stygg, vakker, rik eller fattig. Det herlige med denne utfordringen er nemlig at reglene ikke er så strenge, og det er en mulighet for at kreativiteten kan løpe fritt! Men; noe som må være med er trekket “romantisk”.

2: Lag konkurrentene:

Sims 4-husstandene kan bestå av opptil 8 simmer, og det betyr at det er 7 plasser i tillegg til din egen sim! Her kan du velge om du ønsker å lage 7 konkurrenter fra bunnen av, eller kanskje du har sett ut noen potensielle deltakere i galleriet?

3: Velg hjemmet:

Penger er ikke noe problem, og denne utfordringen er intet unntak. Eneste du må huske på når du kommer i gang, er at du må ha nok plass til at alle 8 simmene kan bo så komfortabelt som mulig.

Trenger du mer penger? Åpne juksekode panelet ved å trykke inn CTRL+ALT+C og skriv inn ‘motherlode’ for 50,000 ekstra simeloner!

La oss starte!

Først av alt:

Det generelle konseptet med denne utfordringen er ganske enkel: det er en ungkar eller ungkarskvinne, og hun eller han forsøker å finne sitt livs store kjærlighet ut av en gruppe på 7 andre simmer.

Elimineringer

Disse vil finne sted hver 3 dag, klokken 3 på ettermiddagen. Selve elimineringen er enkel, og det er slik at ved hver eliminering er det simmen som har dårligst forhold med ungkaren eller ungkarskvinnen som må reise. Etter at denne simmen har flyttet ut, er det ikke lov med videre kommunikasjon. Ungkaren eller ungkarskvinnen vil fortsatt ha igjen simmer i huset som han eller hun kan sosialiseres med, og skal ikke ha kontakt med simmene som flytter.

Dersom det er to simmer som har like godt eller dårlig forhold med ungkaren eller ungkarskvinnen, kan du sjekke hvor godt de går overens med resten av husets simmer. Den som går overens med flest blir værende.

Bygging av forhold

For å bygge forhold med konkurrentene, må du dra på dater. Det er valgfritt om du ønsker en gruppedate eller om du vi at simmen skal dra på date med en spesifikk sim. Akkurat hvordan du gjennomfører utfordringen er opp til deg. Setter du, for eksempel, som mål at ungkaren eller ungkarskvinnen skal lære en av de andre simmene å kjenne bedre, vil du kunne gjennomføre dagene slik.

Likevel kan du ikke gå på to dater på rad med samme sim. Innenfor husets fire vegger kan alle simmene sosialisere seg i mellom, så lenge det ikke har en romantisk mening eller gir en negativ betydning.

Gruppesamlinger

Alle konkurrentene kan sosialisere med hverandre for å holde en vennlig tone innad i huset. Selvfølgelig er det ingen garanti for at noen ikke slenger dritt til en av de andre konkurrentene, og dette er lov – til en viss grad. Men det er ikke lov med noen påtvungne romantiske interaksjoner. Skjer det uten at du har gjort noe med det, må du bare la det skje, men husk at uansett kan det skape sjalusi.

Én-til-én-date

Det anbefales at du prøver å benytte deg av en én-til-én-date med hver sim, om mulig. Klarer du ikke velge hvilken sim du skal gå på date med, velger du den med dårligst forhold til ungkaren eller ungkarskvinnen.

Unngå å gjenta dater og finn nye ting å gjøre, for eksempel en tur i parken. Kanskje tar simmene en drink på den lokale baren eller drar på spa? Gjør ting som simmene liker å gjøre sammen, basert på felles trekk. Kanskje ønsker ungkaren eller ungkarskvinnen å reise på telttur med en spesiell sim som de liker litt ekstra?

Bare husk at du kan ikke avslutte datene før du har nådd gull.

… men husk og at kyssing er lov!

NB: Det er ikke lov med årnings før det er igjen to simmer! Dersom dette gjennomføres, kan det skape sjalusier som ødelegger sjansene dine med de forskjellige deltakerene. Du kan heller ikke ha noen romantiske forhold med simmer utenfor, men du kan ha venner og snakke med simmer utenfor husstanden.

Dagene

Dag 1 – Velkommen hjem!

Bruk denne dagen for at alle skal slå seg til ro i huset. Plasser litt forskjellige spill, sjakkbord, en bar eller andre ting som kan være med på å bryte den sosiale barrieren. Vær sosial med deltakerene, og vis versa. Hold en vennlig tone innad i huset.

Dag 2 – Gruppesamling

Arranger en fest i en lokal park, på en klubb, eller lignende, hvor du kan teste kompatibiliteten mellom simmen din og deltakerene. Målet er å kunne finne ut hvilke av simmene som er med for å finne kjærligheten, eller om de er med av andre grunner. Her skal alle deltakere inviteres.

Dag 3 – Speeddate

Prøv å gå på så mange dater som mulig. Plukk den første simmen helt vilkårlig (dersom du ikke vet helt hvordan du skal velge, kan du bruke nettsider som plukker tilfeldig navn eller numre for deg). Eventuelt kan du velge den simmen som har dårligst forhold til, og lære dem bedre å kjenne.

Dag 4 – Eliminering #1

Tilbring hele dagen hjemme, mingle med deltakerene. Dette er nemlig deltakerenes siste sjanse til å forbedre forholdet til simmen din før elimineringen.

Krav: Du må spørre hver enkelt av simmene om de er single før eliminering.

Når klokken har blitt 3 på ettermiddagen, må deltakeren med dårligst kjemi med ungkaren eller ungkarskvinnen dra hjem. I tillegg må du tilby en rose til de gjenværende simmene.

Dag 5 – Fest

Kom én, kom alle! Arranger en fest på egen tomt, lei inn folk til alle jobbene, og sikt på gullmedaljen! Målet skal være at alle trives, og bli bedre kjent med hverandre. For å skape litt ekstra spenning, sett det opp slik at de to deltakerene med dårligst forhold til hverandre må sosialisere.

Dag 6 – Speeddate

Gå på så mange dater som du kan, og som tidligere, velges den første simmen helt tilfeldig. Eventuelt kan du velge den som har best forhold til simmen din denne gangen. Målet er enkelt – bli bedre kjent!

Dag 7 – Eliminering #2

Som før, tilbring dagen hjemme og fokuser på å mingle.

Krav: Klem alle simmene minst én gang før elimineringen.

Når klokken blir tre, skal alle simmene som blir værende få en rose, mens den med dårligst forhold til ungkaren eller ungkarskvinnen må flytte ut.

Dag 8 – Valgfritt

Se på det som en fridag! Ingen spesielle oppdrag, ingen spesielle krav. Slapp av og mingle med deltakerene!

Dag 9 – Speeddate

Man kjenner rutinene nå; gå på så mange dater som mulig, og velg den første deltakeren tilfeldig.

Dag 10 – Eliminering #3

Som før tilbringes dagen hjemme, og dedikeres til mingling.

Krav: Gi et kompliment til alle deltakerene.

Når klokken blir tre skal deltakeren med dårligst forhold til ungkaren eller ungkarskvinnen flytte ut, og de gjenværende deltakerene skal få en rose.

Dag 11 – Fest

Igjen skal du få leke deg som festplanlegger! Arranger en fest på en offentlig tomt i nærheten, og test simmenes forenlighet med hverandre.

Dag 12 – Solodate

Velg en heldig deltaker som du skal tilbringe hele dagen med!

Dag 13 – Eliminering #4

Som før tilbringes dagen hjemme, og dedikeres til mingling.

Krav: Kyss alle deltakerene på hånden.

De gjenværende deltakerene skal få en rose.

Dag 14 – Svart/hvitt tema

Arranger en fest med svart/hvitt tema, og sikt på gullmedaljen. Her kan du invitere så mange du vil fra utenfor konkurranse også, med unntak av tidligere deltakere. Eksempler kan være ekskjærester, foreldre, søsken, og venner. La deltakerene få en sjanse til å ‘imponere’ de så mye som mulig.

Dag 15 – Valgfritt

Fri dag! Slapp av og mingle.

Dag 16 – Eliminering #5

Som alltid tilbringes dagen hjemme, og dedikeres til mingling.

Krav: Klem alle deltakerene.

Nå er det ikke mange simmer igjen, og det valget du tar her vil avgjøre hvilke to simmer som står igjen i finalen. Gi de to simmene du ønsker i finalen en rose, og den siste må flytte.

Dag 17 – Solodate

Dra på ferie med den av deltakerene som har best forhold til ungkaren eller ungkarskvinnen. Dersom du ikke har Ut i Naturen, kan du velge en offentlig tomt av et slag som de kan tilbringe en hel dag på.

Dag 18 – Solodate

Dra på ferie med den av deltakerene som har dårligst forhold til ungkaren eller ungkarskvinnen. Dersom du ikke har Ut i Naturen, kan du velge en offentlig tomt av et slag som de kan tilbringe en hel dag på.

Dag 19 – Finale

Da har dagen endelig kommet, og det eneste som gjenstår er det store valget. La simmen din ta seg en joggetur, eller kanskje møte noen venner utenfor huset for en drink.

Hvordan du velger er helt opp til deg – du kan velge den simmen du liker best av de to gjenværende deltakerene, eller du kan bruke en nettside som velger for deg. Etter at valget er tatt, får du ungkaren eller ungkarskvinnen til å ta med seg de to deltakerene til et romantisk sted.

Ta valget, gi den siste rosen, og utfordringen er over.

Hvis du ønsker, kan du nå benytte deg av muligheten til å jobbe opp forholdet slik at du kan fri til simmen som ‘vinner’.

Om forfatteren: Simshjelper Marie

Heisann! Simshjelper Marie her – 19 år, og litt over gjennomsnittet glad i både skriving og Sims! Super takknemlig for muligheten til å skrive her på Simshjelpen, og håper jeg kan være med på å bidra positivt for hele 'gjengen'!