Bærekraftig Liv: Innflytelse og Planer for nabolaget

Postet av: Simshjelper Marie

Postet: 15 juli 2020. 14:07 Sist endret: 06 mars 2022 16:03

I Bærekraftig Liv har simmer muligheten til å være enda mer involverte i samfunnet de bor i. Hvert nabolag i Evergreen Harbor har en stemmetavle hvor de som bor i området kan samles og stemme over nabolagsplanene. Dersom det plasseres stemmetavler i andre deler av verdenene også, kan man indirekte være med på å sette i gang nabolagsplaner i flere nærområder enn bare der simmen bor. Du vil se at det finnes mange forskjellige nabolagsplaner å stemme over hver eneste uke, men dersom du virkelig ønsker at nabolaget skal komme sammen om saken du tenker er best, må du ha jobbet deg opp til en viss innflytelse i nabolaget.

Hva er nabolagsplaner?

Nabolagsplaner er med på å påvirke hvordan simmene i de forskjellige nabolagene oppfører seg, og hvordan de bor. Det finnes mange forskjellige, og alle har et fokus på noe forskjellig i samfunnet. Mange er, selvfølgelig, fokusert rundt ønsket om å gjøre nabolaget betraktelig mer bærekraftig, og hvordan man kan ta enda bedre avgjørelser for en positiv effekt på samfunn og klima. Samtidig vil du og kunne finne noen planer som ikke er fullt så seriøse, men heller fokuserer på det morsomme i hverdagen. Disse gir også en positiv virkning for simmene som bor i nabolaget.

Nabolagsplanene som settes i gang i løpet av ukene gjelder bare i nabolagene de blir stemt over i, og vil ikke ha en effekt på hele verden. Her er det og greit å huske på at simmene bare kan stemme over planer for nabolaget de selv bor i.

Stemming

Stemmeperioden åpnes hver fredag, klokken 8 om morgenen, og stenger søndagen klokken 6 på kvelden. I denne perioden kan simmen din stemme når som helst, og den kan stemme enten via stemmetavla eller gjennom postkassa. Dersom du ønsker, kan du også se statusen for stemmingen over nabolagsplanene når som helst i informasjonspanelet til simmen din.

Men, pass på! Bare fordi simmen din er engasjert i saken om klimaet og samfunnet, betyr det ikke at de andre simmene i nabolaget tenker det samme. Det kan godt hende at nabo-simmene velger å stemme på noen av planene som gir mer morsomme innvirkninger, fordi når alt kommer til alt, ser de på det som ‘lurere’ enn å redde klimaet. Derfor er det viktig å huske på at det ikke er en solo-jobb å sette i gang en nabolagsplan, men heller en hel samfunnsinnsats.

Så, hvordan skal simmen din klare å forandre naboenes mening? Det er her innflytelsen kommer inn i bildet. Simmen din må enten ha masse innflytelsespoeng, eller så må simmen stemme flere ganger, eller så er de rett og slett nødt til å bevise for naboene at planen du brenner for er den lureste å stemme på.

Likevel må du huske at dette har en viss mengde med rettferdighet over seg; du kan ikke stemme gjentatte ganger på den samme planen uke etter uke. Du er altså nødt til å finne flere planer du kan engasjere deg for, og stemme for flere aktive planer. Heldigvis finnes det såpass mange forskjellige planer, at det ikke skal være noe problem å finne noen flere som interesser din Sim.

Tips

Ønsker du å føle deg litt som en diktator? Du kan skru av NPC’enes mulighet til å stemme, slik at det kun er din Sims stemme som avgjør hva slags nabolagsplaner som blir satt i gang.

Liker du ingen av planene? Ikke noe problem – du kan nemlig foreslå din egen plan!

Innflytelse

Simmer trenger innflytelsespoeng for å kunne stemme på nabolagsplaner, eller for å overbevise sine med-simmer til å stemme på en spesifikk plan. Akkurat som i den ekte verden, vil hvor populær du er ha en påvirkning på de rundt deg, og deres valg (både i positiv og negativ forstand). Hvis simmen din, for eksempel, er en einstøing og aldri forlater huset sitt, kan det bli vanskelig for dem å få stemmen sin hørt under stemming.

Heldigvis finnes det mange måter man kan tjene innflytelsespoeng på. Du kan nemlig tjene de gjennom å gjøre følgende ting:

Den enkleste måten å tjene mange innflytelsespoeng på, er ved å gå rundt i nabolaget og introdusere deg selv til alle simmer du ser, og gi gaver (en liten bestikkelse skader ingen, ikke sant?). Omtrent alle elsker å få litt penger, så ved å være generøs med simelonene dine, kan du fort se deg selv få mange innflytelsespoeng i retur – kanskje til og med nok til å stemme ut resten.

Simmer kan stemme så mange ganger de vil så lenge stemmeperioden er aktiv, og så lenge de har råd til det med innflytelsespoengene. Det koster 10 poeng å stemme en gang, men bare 5 poeng for å overbevise en annen sim til å stemme på din plan. Hvis du klarer å overbevise nok simmer til å stemme slik du ønsker, kan det være en god måte å få iverksatt nabolagsplanene du ønsker, uten at du bruker opp alt du har av innflytelsespoeng. Men, her er det viktig å merke seg at det ikke alltid går, så det er en 50/50 sjanse for at det ikke går. Noen simmer er utrolig stae, og skyver bort både deg og dine meninger, noe som gjør at du mister 5 poeng. Derfor er det nok mer effektivt å samle opp så mange poeng som mulig, og heller bare stemme ut alle de andre.

Oppheving

Hva hvis, uavhengig av ditt harde arbeid, de andre simmene stemmer på en nabolagsplan du synes er helt tullete? Vil det da si at du må leve med den planen helt frem til neste stemmeperiode, uken etter? Ikke nødvendigvis.

Du kan starte en underskriftskampanje for å oppheve en aktiv nabolagsplan gjennom stemmetavlen. Så fort prosessen med å oppheve planen er i gang, er det på tide at simmen din tar runden rundt i nabolaget for å samle så mange signaturer som mulig, for at planen virkelig skal oppheves.

Det koster det 10 innflytelsespoeng å sette i gang en prosess for å oppheve en plan, og det koster 5 poeng for hver sim du spør om å signere. Avhengig av hvor nær du er den andre simmen, kan de enten bli med på kampanjen, eller nekte å skrive under.

Når du har klart å samle 5 signaturer, kan du oppheve den aktive planen. Planen blir opphevet ved slutten av stemmeperioden, og effektene oppnådd gjennom den blir tapt. Alle prosjekter som blir opphevet vil få en umiddelbar effekt på klimaet, og vil fortsette å forringes over tid.

Du kan også stoppe en opphevingsprosess ved å benytte deg av stemmetavlen, hvis du av en eller annen grunn endrer mening underveis, og du kan da velge å beholde den aktive nabolagsplanen.

Liste over Nabolagsplaner

Totalt er det 21 forskjellige handlingsplaner for nabolag (HFN) du kan stemme på hver uke. Noen av dem er spesifikke for nabolagene i Evergreen Harbour, som for eksempel Grønne Initiativ, og Moderne Utvikling, da disse er med på å forandre landskapet i verdenen over tid. Samtidig kan de fleste av nabolagsplanene introduseres til alle verdenene.

Det å dele, er å bry seg

Noen simmer eier mange ting. Noen simmer eier bare noen få ting. Men hva hvis alle kunne eie alt? Ser du den sykkelen der borte? Den kan bli din. Med dette tiltaket kan alt du ser, bli ditt. Du ser noe, du tar det. Uten spørsmål, uten konsekvenser – bare ikke bli for knyttet til ting du allerede eier…

Forente matvrak!

Naboer, hva er det til middag? Det finnes så mange fantastiske økologiske, hjemmelagede og gratis ingerdienser der ute. Hent frem skjærefjøla og eksperimenter i vei! Med HFN-en for Forente matvrak får medlemmer av fellesskapet påvirkningspoeng for å bruke ferdighetene sine i all slags matlaging.

Miljøvennlige apparater

Kjære naboer, jeg tror vi alle kunne hatt godt av en god HFN. En som jobber for selv de minste endringer for å gjøre en forskjell. Sammen kan vi fikse nabolaget vårt, et apparat av gangen. La oss ta saken i egne hender ved å gjøre det lettere å få fingerferdighet og påvirkningspoeng ved å bruke miljøoppgraderte apparater eller ved å reparere et apparat.

Oppmuntring til herjing

Har du hørt en annen sim si hva de mener om noe og tenkt “Jeg burde være høflig, men jeg tror denne samtalen ville vært bedre om jeg sa det jeg mente, nektet og gi meg og til slutt bli med i en skikkelig naboskaplig slåsskamp”? Vi også. Vi tror det går an være for høflig. Vi bør slå oss sammen for å gjøre verden bedre, én slåsskampsky av gangen. En verden hvor vi kan si det vi mener, uten sårede følelser eller egoer som har fått seg en smell. Stem på HFN-en Oppmuntring til herjing, så får du påvirkningspoeng av å bruke ondskapsfulle samhandlinger på andre simmer. Hvis det er den typen sim du ønsker å være.

Selvforsyning

Hvorfor fôre bedriftsbeistet og fortsette å løpe på dette degraderende hamsterhjulet av forbrukerskam? Vi kan sette ned foten og skape et flott fellesskap helt selv! Vi kan bo i et fellesskap hvor ting som fisking, hagearbeid og fingerferdighet belønnes med påvirkningspoeng og den gode følelsen av å ha gjort noe viktig.

Vannsparing

På tide å innrømme det. Vannet flyter ikke med samme flyt som det fløt med før. Hvordan kan vi alle hjelpe til med å spare på vannet? Vi tror at med en kombinasjon av en ukentlig vannfri dag og en organisert kampanje for å bruke mindre vann*, kan dette samfunnet virkelig gjøre en forskjell!

*Hvis du ikke sparer nok vann basert på husstandens størrelse, definer av HFN-styret, får du daglige bøter. Ha en flott dag!

Vi har på oss poser

Felleskapet setter redusering og resirkulering høyt. Men – har noen andre lagt merke til at det er begynt å balle på seg med papirposer? Vi tør i alle fall ikke å kaste dem! De kan komme til nytte en dag! Mener du ikke at hver eneste av disse 8346 pent brettede mesterverkene av uutnyttet potensiale endelig fortjener rojal behandling? Med handlingsplanen Vi har på oss poser, kan vi med stolthet bruke poser for å markere vår bærekraftige livsstil.

Fri kjærlighet

Hvem trenger negativitet når du kan drukne i kjærlighet? Hvem trenger sjalusi når du kan være omfavnet av forståelse? Stem med hjertet, så kan vi gjøre fellesskapet vårt til en sommerfugl av kjærlighet for alle. Uansett sivilstatus, oppforder vi til å elske hverandre i alle kjærlighetens fantastiske former. Når Fri kjærlighet råder, kan du få påvirkningspoeng av romantiske samhandlinger.

Tilbake til gode, gamle dager

Akk ja. Jeg husker gamledager. Vi pleide å spille brettspill og lese bøker. I dag tenker alle bare på telefonen og TV-en. De juser de meste og tygger elendigheten. Og hva skjer med denne besettelsen for årnings? Årnings i sengen, årnings i romskiper, årnings i observatoriet, og som om DET ikke var nok – nå har dere forbrytere årnings i søppelcontainere også? Æsj! Med dette tiltaket får de som leser bøker og spiller brettspill påvirkningspoeng. De av dere som driver med teknologi, jusdrikking og årnings blir bøtelagt skikkelig for disse elendige gjerningene.

Et kjærlig fellesskap

Rekreasjon bør feires, ikke feies vekk! Det er på tide å ta knekken på kjedsomheten og endelig ha det gøy. Stem på denne HFN-en, så kan alle både slippe seg løs og få påvirkningspoeng for alle aktiviteter som har med komedie, ramp og til og med dataspill å gjøre!

Fremhev kreativ kunst

Kjennetegnet på et ekte kunstnerisk fellesskap, er en delt lidenskap for kreativ kunst. Derom du støtter dette med din stemme, blir du ikke bare belønnet med stoltheten for det du er med på å skape, men du får også påvirkningspoeng ved å drive med malerkunst, fotografering, skriving, produksjon og andre kreative aktiviteter. Profesjonelle som jobber som malere, stilinfluensere, frilanshåndverkere eller skribenter får også poeng når denne HFN-en er aktiv.

Oppsirkuleringsinitiativ

Hvorfor bruke simoleonene dine på noe du kan lage selv? Hvorfor kaster vi så mange materialer som kan brukes til å lage noe nytt og helt spesielt? Med oppsirkuleringsinitiativet gir vi påvirkningspoeng til alle som bruker resirkuleringsmaskiner for å få materialer og produksjonsmaskiner til å bruke de materialene til å lage noe som både er fantstisk og som tar ansvar for miljøet.

Ren energiproduksjon

Vi er så heldige at vi bor i en verden som gir oss alt vi trenger. Vi behøver bare å lære oss hvordan vi kan utnytte den energien! Med HFN-en Ren energi på plass, får alle i fellesskapet påvirkningspoeng for å eie gjenstander som produserer ren energi, som for eksempel solcellepaneler, vindmøller og duggsamlere.

Strømsparing

Energi er ikke gratis, så hva kan vi gjøre for å hjelpe til med å bevare den? Handlingsplanen Strømsparing besvarer dette vanskelige spørsmålet. Steg 1: Begrense husstandens generelle strømforbruk ved å unngå overdreven bruk av elektronikk.* Steg 2: Ofre én bitteliten dag per uke uten å bruke strøm. Landgrabb kraftselskap vil til og med gi avslag på regningene som belønning.

*Hvis du ikke sparer nok strøm basert på husstandens størrelse, definert av HFN-styret, får du daglige bøter. Nyt dagen. Grundig.

Støtt de utøvende kunster!

Noen sier at musikk er som balsam for sjela, og at å utøve en kunst er bra for hjertet. Gi tilbake til fellesskapet og få påvirkningspoeng ved å dele de vakre melodiene fra instrumentene du spiller og for andre utøvende kunster. Profesjonelle i underholdningsrelaterte karrierer kan også glede seg over høyere lønn mens denne HFN-en er aktiv.

Grønt hagearbeid

Har du alltid hatt lyst til å komme i gang med hagearbeid, men aldri klar å komme deg over dørstokkmila? Vel, denne nye HFN-en er kanskje akkurat det du trenger for å dytte deg over den. Ta tak i hagesaksa og stem, så får du påvirkningspoeng for å bruke de grønne fingrene dine. Det å ha en hage er bra for deg, fellesskapet og planeten. Grav i vei! (Men ikke midt i veien.)

Ta vare på kropp og sjel

Hva er den beste måten å utøve egenomsorg på? Som en del av et helt eget fellesskap, så klart! Dette initiativet legger vekt på “handling”-delen av “handlingsplaner for nabolaget”. Sammen kan vi passe på at alle simmene i nabolaget passer på egen fysisk form, ivaretar egen hygiene og fokuserer på egen velvære, og de får påvirkningspoeng i samme slengen!

Jusa fellesskap

Gjør deg klar til å bli JUSA! Denne HFN-en støtter alt som bobler og bruser, og vil at alle skal juse seg. Få påvirkningspoeng ved å bruke ferdighetene dine i jusbobling og miksologi til å lage kreasjoner til hele nabolaget.

Teknisk støtte

Har du blitt liiitt for komfortablet med ting sånn som der er nå? Ikke snuble i fellesskapets teknologiske fremskritt. Vi kan fortsette å gjøre verden til et bedre sted med programmering, rakettforskning og andre metoder, og få påvirkningspoeng samtidig. Som ekstra bonus får simmer i teknologirelaterte karriere som astronauter, teknoguruer, forskere, frilansprogrammerere og sivildesignere ekstra lønn hvis dette forslaget stemmes inn.

Moderne utvikling i Port Promise

Blir du deppa av å se hvordan det står til i Port Promise? Du kan stemme på ekstra finansiering av utviklingsprosjekter for å bidra til at dette området lever opp til navnet sitt. Ved å bidra med hardt arbeid og finansiering (i hovedsak finansiering), kan vi sammen jobbe med sårt tiltrengte oppgraderinger i området. Ikke bli sjokkert av de økte ukentlige kostnadene som må til for å finansiere disse forbedringene. Vi presser på for å sikre at innbyggernes karrierelønn økes for å veie opp for de ekstra kostnadene. Du vil vel være med på gjenoppreisningen Port Promise?

Grønne tiltak i Port Promise

Å velge grønt av og til, betyr ikke at du må velge grønt hele tiden, men det er et steg i riktig retning. Det er på tide å dekke Port Promise med et rikt planteliv. Med denne handlingsplanen på plass, kan vi forvente oss å se trær og busker i full blomst, og hvordan miljøavtrykket i Port Promise blir grønnere og grønnere. Alt som tregs er en liten donasjon fra innbyggere i form av en ukentlig konstandsøkning. Enkelt!

Moderne utvikling ved Grims Quarry

Tar du noen gang en titt rundt deg og tenker for deg selv, “dette stedet er råttent”? Det er fordi det faktisk er råttent. Det stinker faktisk av gamle tepper her. Det er greit nok det. Vi bor i et område med flere imponerende fremskritt, men Grims Quarry er likevel utdatert i henhold til dagens standard. Med nok finansiering kan vi gjøre Grims Quarry til et bedre sted å bo. Dersom du stemmer på prosjekter som fremmer moderne utvikling, kan du vente deg moderne utbedringer ved steinbruddet, i parken, ja til og med i Grims Quarrys husstander.

Grønne tiltak ved Grims Quarry

Jada. Det er kanskje litt overfladisk gress rundt omkring i Grims Quarry, men er det nok? Med denne handlingsplanen på plass, kan vi endelig finansiere eksperimentell bruk av en ny eviggrønn gjødsel vi er sikre på vil fremme veksten av furutrær i Grims Quarry! Dette gjør ikke bare nabolaget grønnere å se på, men tilførsel av CO2 bidrar også til at miljøavtrykket blir enda grønnere. Stem nå, og ikke tenk på den lille økningen av de ukentlige kostnadene. La oss male denne byen grønn!

Moderne utvikling ved Conifer Station

Når vi ser på andre byer i området Evergreen Harbor, er det enkelt å sammenligne og arnerkjenne at vi har en jobb å gjøre ved Conifer Station for å henge med i svingene. Ved å bidra til å finansiere endring i dette distriktet, bidrar du også til at nye prosjekter rulles ut for leilighetene, jernbanen og tårnene. Men denne finansieringen på komme fra et sted. Med dette tiltaket blir innbyggernes ukentlige kostnader økt. Vi skal derfor få på plass en økning i karrierelønnen for å veie opp for de ekstra kostnadene.

Grønne tiltak ved Conifer Station

Herlige Conifer Station er ganske grønn allerede, men hva om stedet kunne bli enda grønnere? Med en minidonasjon fra innbyggerne i form av økte ukentlige kostnader, vil vi få muligheten til å finansiere plantingen av mange livlige trær, hekker og mer. Dette gjør at Conifer Station får et grønnere miljøavtrykk. Alle vinner vel på det?

Dette er en originalartikkel skrevet for Simshjelpen.no

Om forfatteren: Simshjelper Marie

Heisann! Simshjelper Marie her – 19 år, og litt over gjennomsnittet glad i både skriving og Sims! Super takknemlig for muligheten til å skrive her på Simshjelpen, og håper jeg kan være med på å bidra positivt for hele 'gjengen'!