Hvorfor vi elsker The Sims! (The Sims 20 år)

Postet av: Simshjelper Sunniva Helena

Postet: 04 februar 2020. 21:02 Sist endret: 12 april 2021 14:04

På denne dagen for 20 år siden, 4. februar 2000, ble det første Sims spillet i The Sims franchisen utgitt, nemlig The Sims (også kjent som Sims 1). Lite visste skaperne av dette spillet at det skulle bli så populært, og skape en fanbase og et samfunn over hele verden, blandt store og små, gutter og jenter.

Bilderesultater for the sims 1"
Det originale Sims spillet – The Sims

Dette spillet kjenner kanskje bare de eldste av dagens simsspillere igjen. Mange av de som spiller Sims i dag er kanskje til og med yngre enn selve spillet, og vet ikke plagene vi måtte gjennom i dette 2 dimensjonale spillet hvor du døde enklere enn noen sinne. I løpet av årene er det kommet 7 utvidelsespakker til originalspillet.

Bilderesultater for the sims 2 pc"
The Sims 2

Bare noen få år etter suksessen til The Sims – kom neste generasjon ut. The Sims 2 ble lansert 14. september 2004. Dette spillet var satt 25 år etter originalspillet. Det originale sims-spillet hadde fått en totalrenovering og var et helt annet nivå enn det første spillet. Spillet var nå i 3D, hadde en grafikk helt ulikt noen andre spill på den tiden og du kunne gjøre mye mer ting med simmene dine! Mange vil argumentere for at The Sims 2 er det beste spillet i hele franchisen. Til The Sims 2 kom det 8 utvidelsespakker.

Bilderesultater for the sims 3 cover"
The Sims 3

5 år etter The Sims 2 kom ut, den 4. juni 2009, kommer The Sims 3 ut. Spillet var satt 25 år før originalspillet – altså 50 år før The Sims 2. Mange av de kjente og kjære karakterene var også med her, men som yngre versjoner av seg selv. For mange er kanskje dette det første sims-spillet de spilte, og det har derfor en spesiell plass i hjertet deres. EA og Maxis lanserte også med dette spillet nye stæsjpakker! Tilsammen kom det 11 utvidelsespakker og 9 stæsjpakker til the Sims 3.

Bilderesultater for the sims 4"
The Sims 4

Også er vi her da. The Sims 4 ble lansert den 2. september 2014. Med følelser, en ny og oppdatert simskaper og nye måter å leve livet på har The Sims 4 blitt det mest solgte spillet i hele franchisen, og over 20 millioner kopier av basespillet har blitt solgt. Til i dag har det kommet 8 utvidelsespakker, 8 spillpakker og 16 stæsjpakker til The Sims 4, og enda fler er rundt hjørnet! Skaperne av The Sims 4 har sagt at de har planlagt pakker til spillet flere år frem i tid.

I tillegg har skaperne av The Sims hintet til at de er i gang med å lage det neste sims-spillet, The Sims 5.

Alt i alt er The Sims den mest solgte spill-franchisen for PC i hele verden, og i tillegg er det det nummer 8 mest solgte spill-franchisen over alle platformer i hele verden. Men hvorfor er det slik? Hvorfor er vi så glad i The Sims? Er det for å kunne leve livet akkurat slik vi selv vil? For å se stakkars simmer lide og dø? For å kunne slippe løs kreativiteten og bygge fantastiske bygg? Det er dette vi har prøvd å finne svaret på. Vi har spurt oss selv, men også dere hvorfor vi er så glade i sims. Her er svarene vi har fått:

Vi mener:

Simshjelper Sunniva

Simshjelper Sunniva

Jeg har aldri vært den personen som spiller mye forskjellige spill. Mange blir sjokkert når de hører at jeg aldri har spilt typiske barndomsspill som var vanlig i min barndom. Men det er litt annerledes med The Sims. Min storebror hadde både The Sims og The Sims 2. Når jeg ble gammel nok til å forstå hvordan man skulle spille startet jeg også å spille. Jeg startet med The Sims 2, så for meg er det det spillet som bringer tilbake mest minner og som jeg syntes er aller best. Jeg har spilt litt Sims 1 og gjennom livet mitt, men etter å ha startet med Sims 2 syntes jeg det er litt kjedelig. Den dagen Sims 3 kom ut sprang jeg så fort jeg kunne til platekompaniet for å kjøpe det. Og sånn har det vært siden. Hver gang et nytt sims-spill kommer ut kjøper jeg det så fort som bare mulig. Grunnen til dette er rett og slett fordi at det å kunne drømme seg bort i den perfekte verdenen og leve akkurat slik du selv ønsker, det er en følelse jeg aldri blir lei av. Jeg har alltid vært glad i å lage historier, så derfor syntes jeg det er spesielt artig å lage store og interikate fortellinger rundt familiene mine, og å spille generasjoner etter generasjoner i disse historiene. Og så må jeg være helt ærlig. Hvem liker vel ikke å kunne drepe stakkars simmer uten å komme i trøbbel for det?

Simshjelper Alex

Simshjelper Alex

For min del har jeg alltid vært glad i å bygge og innrede i The Sims. Jeg elsker å slippe kreativiteten løs og jeg kan sitte i mange timer i strekk for å bygge det perfekte hus med masse detaljer og forskjellige design i både Sims 3 og 4. For meg har spillet vært en måte å lære meg mer om design, og det har vært med på å gjøre at jeg er her i dag, som webdesigner.

Simshjelper Kine

Simshjelper Kine

Jeg elsker sims fordi det er et så kreativt spill og man kan forsvinne fra virkeligheten en stund. Første gang jeg så noen spille sims, var The Sims. Etter det var jeg besatt på at jeg skulle ha det selv! Desverre så hadde jeg i en alder av 10-11 ikke helt forstått at man måtte ha base spillet for å kunne spille The sims Makin’ Magic. Men når Sims 2 kom ut like rundt hjørne og jeg fikk det i gave har jeg ikke klart å legge det fra meg!

Simshjelper Eir

Simshjelper Eir

Hvorfor er jeg glad i sims? Det er et stort spørsmål som er vanskelig å svare på. Det er mest fordi det har hjulpet meg gjennom vanskelige tider, og at jeg kan hoppe rett inn i en annen verden, er super gøy! Jeg liker å se på utviklingen av spillet, for jeg har drevet med spillet siden 2009. Jeg begynte med sims 3, tok en liten tur tilbake til sims 2, også til sims 4. Favoritten er nok 3, men jeg er super klar for nytt (sims 5) når det blir aktuelt!

Willy fra Simskrystallen.no

Jeg har spilt mange spill opp gjennom min barndom, men spillet som har blitt med meg videre frem til en alder av 20 år, er The Sims! Jeg var 8 år når min søster introduserte meg for The Sims 2, jeg tenkte først at dette var noe jeg ikke kunne like. Men det gikk ikke mange timene før jeg satt i smørja. Jeg spilte The Sims 2 i en del år, før The Sims 3 kom til verden. Da hadde jeg blitt stor nok til å kunne gå med aviser. Jeg sparte og sparte, og fikk til slutt først råd til The Sims 3, men skuffelsen var stor da jeg ikke hadde en PC som taklet The Sims 3. Noen måneder senere heldigvis fikk jeg kjøpe min første egne PC, og jeg var i lykkerus! Det var først når The Sims 4 kom, at jeg virkelig fikk en stor interesse for The Sims. The Sims 3 sammenlignet med 4 er på godt over 2000 timer i forskjell. Jeg har hittil alle pakkene for The Sims 4, det har blitt en dyr hobby, som jeg helst ikke vil regne på hvor mye jeg har brukt på! The Sims er et univers, som man virkelig kan få timene til å gå, og hvis man er ellers ensom på fritiden sin, så er The Sims den perfekte trøst!

Dere mener:

Jeg er glad i sims fordi det er først og fremst veldig gøy å spille fordi man kan gjøre så utrolig mye forskjellig, også har jeg vokst opp med sims som gjør det ekstra gøy og nostalgisk☺️

Ingvild

Slapper sikkelig av når jeg spiller sims også er det terapi for sjela og ikke minst ett spill som har fulgt meg siden barndommen.

Julie

Eg er glad i the sims fordi du kan lage din heilt egen lille verden der du kan gjøre hva du vil, bestemme heilt sjølv! Egne regler og roller! Man blir rett og slett hekta!??

Camilla

 Jeg elsker sims fordi det lar meg lage hus, noe som jeg syntes er det beste i hele verden! Søsteren min startet ved å la meg ødelegge husene hennes i sims 4. Nå har jeg veldig lyst til å bli arkitekt, takket være sims! ?

Viktoria

Elsker der at man kan skape sin helt egen verden med enten mye kaos og drama, eller bare ett enkelt liv med kattene sine. Kreativiteten kan blomstre med enten simmene du lager, husene, eller historiene❤️

Angel

Like å spela sims fordi du kan liksom gjer ka du vil. Det er ingen fasit på koss du spele det :))

Runa

Hvorfor jeg er så glad i Sims? Vel, kan man mislike et perfekt spill? Det tror ikke jeg. Sims er et så fritt spill med mange åpne spillmuligheter for enhver smak, så tror Sims er et spill alle kan bli veldig glad i.??

Ragnvald

Jeg elsker Sims og har spilt det siden Sims 2 var det nyeste spillet som var ute? Elsker å se utviklingen av spillet, og blir like gira hver gang jeg laster ned nytt innhold?

Rebekka

Sims er en måte for meg og få ut min kreativitet på jeg får bildene i hodet mitt til og bli noe på spillet og det er en artig måte og komme i kontakt med folk på.

Thea Mari

Jeg liker å spille sims fordi jeg synes det er gøy å bygge egne hus, og lage en egen familie og finne om bakgrunns historie for dem!

Vivian

Jeg liker sims fordi det er min måte å escape fra den virkelig verden og styre hvordan jeg vil at livet mitt skal være i fremtiden? Jeg har også en interesse i å designe og innrede leiligheter og hus som er helt fantastisk å gjøre i sims❤️

Ane Helen

❤️ Bare fantasien setter grenser med Sims, derfor er det et spill hvor kreativiteten får fritt spillerom ❤️ Med andre ord, et spill jeg aldri blir lei ??

Malin

Jeg liker å bygge og lage familier på sims, også er det gøy å prøve å leve et annet liv ?

Hanna Kristina

Fordi det er et veldig artig spill, og man kan teste ut forskjellige karrierer og livsstiler til en viss grad, så man vet hva man ikke burde gjøre i det virkelige liv!

Annika

Vi syntes det har vært kjempeartig å lese hvorfor dere er så glad i sims, og vi er enige i alle dere! En vi er spesielt enig med er Jeanette, og derfor har hun vunnet en valgfri utvidelsespakke! Gratulerer! Ta kontakt med oss på Facebook for å få premien din!

Sims er en veldig morsom måte å lage sin egen realitet og utforske morsomme spillpakker. Det er et spill som gjør at tiden går fort og man kan sitte lenge og bare kose seg. Det er nettopp derfor jeg spiller det, og det å bruke litt over 2 timer bare på å lage en sim er kanskje det morsomste? Og som man sier, veldig gøy å leke med livet.

Jeanette Sandviken

Vi håper at alle dere fortsetter å spille sims, og blir med på den fantastiske veien videre. Gratulerer masse med 20 årsdagen, The Sims, og happy simming! <3

Kategorier: The Sims 4Utvalgte

Om forfatteren: Simshjelper Sunniva Helena

Simshjelper Sunniva her! Jeg er admin og journalist, og gjør alt for at du som simsspiller skal få en fantastisk spillopplevelse! Dersom du har noen spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar under :D