Fungerer fortsatt Sims på pcen din? Det er ikke sikkert det varer lenge

Postet av: Simshjelper Alexander

Postet: 01 juni 2019. 23:06 Sist endret: 12 april 2021 14:04

I mars annonserte skaperne av Sims 4 at de hadde tatt avgjørelsen om å fase ut eldre teknologier som sims enda støttet. Dette vil skje en gang i Juni. Disse er OpenGL og 32-bits systemer. Dette betyr at mange eldre datamaskiner ikke lengre vil kunne kjøre Sims 4. Men ikke vær redd! Sims utviklerne har en løsning. The Sims 4: Legacy Edition, en versjon av Sims som enda støtter disse eldre teknologiene. Det er dessverre en hake med dette. Denne versjonen av Sims støtter bare innhold opp til StrangerVille oppdateringen. Den vil altså ikke få tilgang til fremtidig innhold som oppdateringer, utvidelsespakker, stæsjpakker, og spillpakker. Online funksjonalitet vil også slutte å fungere, samt at mye CC muligens også vil slutte å fungere, i alle fall i fremtidige oppdateringer.

Men hvordan vet jeg om jeg er påvirket? Følg trinnene, eller let etter din modell nedenfor så kan du finne ut!

Windows

  1. Høyre klikk på start knappen (windows symbolet)
  2. Velg “system” fra menyen som kommer opp
  3. Bla ned til du finner system type
  4. Om den sier 64 bit er alt vel, Sims vil fortsette å fungere! Sier den 32-bit er du derimot ikke like heldig, og du vil måtte bruke legacy versjon etter Juni.

MacOS

Om din modell av Mac er listet under er du trygg

Du kan sjekke hvordan modell du har ved å trykke på apple ikonet øverst i høyre hjørne, for så å trykke på “Om maskinen”.

Hva gjør jeg hvis maskinen min ikke er støttet?

Windows

Her er du kanskje heldig. Ikke alle maskiner som kjører 32 bits windows må det. Hvis du ser på samme skjermen, om den nevner en x64 eller x86 prosessor kan du oppgradere windows til en 64-bits versjon! Hvis ikke må du nok bare bruke Legacy versjon. Du kan følge stegene i denne artikkelen: Bruke installasjonsmediet til å installere Windows 10 på nytt for å oppgradere til 64 bits windows om du kan. For dette kreves en minnepinne og en del tekniske kunnskaper. Om du er yngre kan det være lurt å spørre foreldrene dine. Husk også at du mister alt som ligger på maskinen, så ta en backup av de viktigste filene dine!

MacOS

Her er det dessverre lite du kan gjøre. Du må nok bare stålsette deg på å bruke Legacy versjon av Sims 4, eller så må du tenke på å kjøpe deg en ny Mac som faller innenfor gruppen med maskiner som støttes.

Kategorier: NyheterThe Sims 4Utvalgte

Om forfatteren: Simshjelper Alexander

Teknisk interresert og har et fokus på å skrive tekniske guider når jeg først legger ut ting her. I hovedsak er jeg teknisk leder for nettstedet og er ansvarlig for at ting går som smurt.