The Sims 4: Ånden svinner hen – hva betyr dette?

Postet av: Simshjelper Ida

Postet: 19 juni 2021. 23:06 Sist endret: 06 mars 2022 16:03

Hvis du har spilt en god stund på et lagret spill, har du antagelig opplevd å få følgende melding: “Ånden til [navnet på en sim] svinner hen.” Hva betyr dette? Kan man gjøre noe med det? Det får du svar på her.

“Ånden til Salim svinner hen. Forbindelsen Salim har til den fysiske verden blir svakere for hver dag som går. Hvis ikke han skal blir helt glemt, bør venner og familie besøke graven og prøve å styrke forbindelsen hans til den fysiske verden. De kan også greie å påkalle ånden hans og snakke med ham på et mer … personlig plan.” Disse meldingene begynte å dukke opp etter en spilloppdatering i juni 2019.

Spillets måte å fjerne noen for å generere nye

På engelsk kalles dette culling mechanics, som høres litt brutalt ut, da det direkte oversatt betyr avlivingsfunksjon. Det er rett og slett spillets måte å fjerne simmer fra et lagret spill, for å gjøre plass til å generere nye. Spillet har nemlig en maksgrense for hvor mange simmer et lagret spill kan inneholde.

En NPC (non-playable character) er en sim man ikke spiller på, men som likevel dukker opp i spillet ditt. Eksempler på dette er noen av dem som går rundt i nabolaget, postbud, mannen med ljåen og simmer som jobber i en tjeneste du bestiller, som hushjelp, barnepasser eller reparatør. Alle som ikke tilhører en eksisterende husstand. De er en del av spillet ditt, selv om du ikke styrer dem. Det er primært disse spillet fjerner for å kunne generere nye, men også simmer som bor rundt om kring i nabolagene.

Når simmer dør, får de en gravstein eller en urne. Det vil si at simmer som kjente dem, kan sørge over dem, og til og med kalle dem tilbake som spøkelser. De er altså fremdeles en del av spillet ditt, ikke borte for godt. Når maksgrensen som er satt nås, begynner spillet å kvitte seg med dem som har vært døde en stund, og de som ikke har vært i kontakt med andre i spillet på lenge.

Det som kan virke forvirrende med disse meldingene som dukker opp, er at ofte har ikke simmene dine engang vært i kontakt med denne avdøde som det kommer melding om. Du aner ikke hvem det er! Men dette er egentlig naturlig, for hadde det vært en avdød sim som inngår i et familietre og som simmene dine sørger over, så er det mindre sannsynlig at spillet vil prøve å fjerne dem.

Det høres jo litt trist ut at vedkommende blir helt glemt og at graven forsvinner. Men ikke fortvil hvis du får opp en slik melding, og simmene dine ikke kjenner vedkommende. Det er ikke meningen at du skal prøve å finne graven/urnen. Det er en ganske umulig oppgave hvis du ikke vet hvor denne simmen døde eller bodde. Spillet vil bare forsikre seg om at det ikke fjerner simmer du vil at skal eksistere i spillet, selv om de er døde! Og det er helt nødvendig at spillet kan generere nye NPCer, så det gjør ingenting at det fjerner avdøde simmer som de du spiller på ikke kjenner – det påvirker ikke simmene dine på noe vis.

Beskytte simmer fra å bli fjernet

Hvis det er simmer/husstander i et lagret spill som du ikke spiller på, men som du ikke vil skal bli fjernet, kan du lagre dem i “Mine husstander”. Dette beskytter dem fra culling (fjerning), og forhold og ferdigheter blir også bevart. Når du står i en verden, klikk på “Administrer husstander” i øvre høyre hjørne av skjermen. Her kan du velge å flytte husstander fra “Andre husstander” til “Mine husstander” ved å klikke på hjertet.

Også simmer som bor i husene du ikke spiller på, kan bli fjernet, dersom de ikke er lagt til i “Mine husstander”. Hvis disse blir fjernet, uten at de er døde, kommer det opp melding om at de har flyttet, i stedet for at ånden svinner hen. Du får kun opp denne meldingen hvis simmen din har et forhold til dem. Dette skjer sjelden. Spillet velger først og fremst avdøde simmer.

Når simmer dør blir de automatisk fjernet fra “Mine husstander”, så dersom du ønsker å beholde dem i spillet og fortsatt beskytte spøkelsene deres fra culling, må du flytte dem tilbake ved å finne dem i “Andre husstander” og klikke på hjertet.

Tidligere forsvant døde simmer/spøkelser fra familietreet når det ble fjernet ved culling. Nå beholdes bildet og navnet i familietreet, selv om simmen forsvinner fra spillet.

Det er en skjult funksjon i spillet som gjør at gravsteiner har en nedtelling fra 90 dager (dager i spillet). Når graven ikke blir besøkt, vil den få en ny interaksjon tilgjengelig når det gjenstår 14 dager til fjerning. Når du klikker på gravsteinen vil du få opp valget “Stryk forbindelsen til den fysiske verden”, som gjør at du kan beholde graven og spøkelset i spillet lenger. Nedtellingen vil da nullstilles til nye 90 dager. Dersom ingen simmer styrker forbindelsen, vil graven bli fjernet ved culling. [Kilde: Carl’s Sims Guide Forum]

Endre maksimalt antall simmer

Spillet har altså en maksgrense for hvor mange simmer et lagret spill kan inneholde. Befolkningsgrensen er nå økt til 800 (tidligere 675, før det 500), etter en oppdateringen som kom med Livet i tropene-pakken. Dette antallet omfatter da absolutt alle simmer du har møtt eller møter på i spillet ditt, samt dine egne som du spiller med.

En innstilling i spillet avgjør hvor mange simmer du maksimalt kan beskytte fra culling (fjerning), ved å legge dem til i “Mine husstander” som beskrevet over. Det forhåndsinnstilte antallet for dette er 150, som anbefales av spillet, men det er mulig å endre dette.

Gå til Innstillinger > Spillinnstillinger > Spill. Nederst er en innstilling for “Maksimalt antall simmer”. Du kan velge mellom 80, 150 (anbefalt av spillet), 200 og ubegrenset.

Vær obs på at å heve denne grensen kan kreve mer plass og kapasitet. Når et lagret spill inneholder flere simmer som er beskyttet fra culling, krever det mer av pcen/macen din. Å justere opp grensen kan føre til at spillet går tregere og økte lastetider, spesielt på tregere maskiner, og kan i verste fall gjøre at spillet krasjer. Vi anbefaler derfor å beholde 150 som maksantall, eller eventuelt sette ned til 80, hvis du ikke spiller på en god maskin beregnet på spill.

Dette er en originalartikkel skrevet for Simshjelpen.no.

Kategorier: GuiderSpillguiderThe Sims 4
Tagger: ,

Om forfatteren: Simshjelper Ida

Simshjelper Ida her! Jeg skriver guider og artikler, i hovedsak tips og triks relatert til bygging. Som entusiastisk bygger elsker jeg å finne løsninger, bruke tid på detaljer og utforske nye måter å bruke byggeverktøyene på.