Gjør ditt for å redde Sulani fra forurensning

Postet av: Simshjelper Iri

Postet: 28 juni 2020. 21:06 Sist endret: 06 mars 2022 16:03

The Sims 4: Livet i Tropene introduserte oss til vakre Sulani og dets natur. En del av øyparadiset Sulani, Mua Pel’am, har vært et tilfluktssted for dyreliv og et område fylt med havfruer, fisk og planteliv. Dessverre har Mua Pel’am og Sulani begynt å bli forurenset og trenger naturvernere til å redde øyas natur og dyreliv.

Oversikten over Sulani, med Mua Pel’am oppe til høyre.


Da The Sims 4: Livet i Tropene ble lansert, kunne simmene begynne en karriere innen naturvern og begynne å ta vare på Sulani og Mua Pel’am. Du er ikke nødt til å bli naturverner for å være med på å bedre øyas økosystem, alle simmer kan hjelpe, men simmen din kan gjøre flere naturvennlige interaksjoner om du velger en karriere innen naturvern.

Det er spesielt Mua Pel’am som er hardt rammet av forurensningen og spillet i seg selv har et innebygd system for hvor forurenset eller miljøpåvirket områdene rundt og på øya er. Dette systemet kan du være med å påvirke med positive gjøremål rundt om på Sulani. Som regel starter det med at øya er svært forurenset slik at det faktisk er mulighet for oss å spille øya og øygruppene rundt pen igjen.

Det finnes mange ulike måter å rydde opp øya på. Det kan være å plukke søppel på stranda og i havet eller det kan være å stoppe folk fra å forsøple. Når simmen din gjør noe godt for Sulani eller Mua Pel’am, vil et grønt blad i form av et hjerte dukke opp på simmens bryst. Hvor mange ting og gjøremål du må gjøre før det har en innvirkning på naturen rundt deg varierer veldig. Å saumfare stranda for søppel gir deg ikke like mye påvirkningskraft i systemet som for eksempel å stoppe en forsøpler gjør. Dette kan ta lang tid om du bare plukker søppel. Ved at simmen din er naturverner vil du kunne gjøre flere ting som har positiv innvirkning på områdene rundt deg og prosessen med å gjøre øygruppene mindre forurenset går raskere.

Ryddesøppel i havet
Simmen kan møte på andre simmer som er miljøvermotstandere eller forsøplere , de vil ha et rødt utropstegn over hodet.

Her er en liste over hvor mange poeng du får per oppgave :
Ting alle simmer kan gjøre for miljøet:
Fridykking etter skatter (noen ganger): 1
Gå igjennom strandhulen: 1, men helt upålitelige
Rydde stranden for søppel: 1
Dykking (noen ganger): 1
Rydd opp flytende søppel, askehauger og tang: 1
Rens opp svovelhaug (ved vulkanen): 2
Rydde opp søppelhaug: 3
Angripe og sloss mot en forsøpler: 3
Konfrontere en forsøpler på en fredelig måte: 4

Miljøvernoppgaver:
Analyser prøver (kun ved suksess): 1
Sende inn forskningsdata: 1
Undersøk inntrengende og ukjente plantearter: 1
Skriv naturvernartikkel: 3
Snakke med andre simmer om naturvern: 1
Spre bevissthet om naturvern(sosialt): 1
Undersøkelsessnorkling (kun marinbiolog): 5
Undersøk havbunnen (kun marinbiolog): 5
Snakk om grønn energi til andre simmer: 5
Fortell om å spise organisk: 5
Skriv konserveringsartikkel (flott arbeid): 10
Spraye uønskede planter: 10
Lag miljøreguleringer : 10
Film naturdokumentarer: 10

Poengoversikten er hentet fra Carl’s Sims Guide.

Her er noen av tingene man kan få poeng for

Når du har gjort mange nok aktiviteter som påvirker miljøet positivt vil du se endringer rundt deg. Korallrevene blir mer fargerike, trærne blir grønnere, vannet blir klarerer, og flere sommerfugler og andre insekter dukker opp. Du får opp varslinger når endringene blir tydelige.

The Sims 4 Island Living:

Jo mer du gjør, jo vakrere blir Sulani. Øyas elemeter (spøkelser og ånder) vil like deg bedre, og det kan dukke opp ulike eventer og besøkende som takk for at du redder øya.

Gledelig simming.

Dette er en originalartikkel skrevet for Simshjelpen.no

Om forfatteren: Simshjelper Iri

Simhjelper Iri her! Etter snart to tiår med The Sims, er jeg en erfaren simmer. Jeg her her for å dele mine tips og triks med deg. Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på!