Guide for å bli Vampyr!

Postet av: Simshjelper Kine

Postet: 27 april 2020. 17:04 Sist endret: 06 mars 2022 16:03

Med pakken Vampyrer fikk vi endelig muligheten til å spille som vampyrer! Her er en Guide til hvordan bli en Vampyr og hvordan det funker!

Spillpakken The Sims 4 Vampyrer kom 24. januar 2017. Denne pakken gjør det mulig for spillere å lage vampyrsimmer, med detaljert karakteroppretting (helt ned til hoggtennene og deres alternative mørke form). Vampyrer oppnår rekker, fra ny kommer til stormester, og henter nye krefter underveis. Pakken inneholder et nabolag, i tillegg til mange objekter med okkulttema som du kan dekorere hjemmet med. Denne guiden til The Sims 4 Vampyrer vil vise deg de fleste nye spillfunksjoner i pakken, gi deg detaljert informasjon om hvordan du blir en skapning av natten, og hva du skal gjøre hvis simmen din møter en.

Simmen som vil bli brukt har litt CC som ikke er i pakken! Ellers er alt fra Vampyrer og grunnpakken!

I denne guiden lærer du hvordan du blir en vampyr i spillpakken. Dette nye systemet er ganske detaljert, slik at spillerne kan stige opp i makten, fra å spille som en svakere Fersk vampyr, til å ta på seg nå evner og svakheter når de mister sin menneskelighet og blir en kraftigere Stormester. Vampyrer trives med plasma, som tilfredsstiller tørsten, og er svake for sollys og hvitløk. Vampyrer har ikke energi-, blære- og sultbehov, men Vampyrenergi (som fungerer som mana for å bruke evner, men ikke tømmer normalt) og Tørst, som må tilfredsstilles ved å drikke plasma.

Du kan tilpasse utseendet til vampyren din i Simskaperen, velge lengden på huggtenner og hvordan de ser ut når de tar på seg deres mørke form. Denne andre formen gir vampyrer et ondt utseende og brukes til å avsløre deres sanne natur.

Det er noen måter å gjøre simmen din til å bli en vampyr. Det ene er å opprette familien i Simskaperen og klikke på + nederst til venstre, der du vanligvis velger ‘Legg til Sim’. Akkurat som med utenomjordiske i På jobben-pakken, kan du legge til en vampyr direkte i en familie du oppretter.

Et annet alternativ, som vil bli mye brukt, er å bli venn med en sim som er en vampyr. Vampyrer kan besøke tomten din om natten. Du kan benytte anledningen til å snakke med og møte en vampyr på den måten. En garantert måte å bli en på er å ta turen til herskapshuset i det nye nabolaget, Forgotten Hollow. Mesteren der er en vampyr som kan vende deg når du først har bygd noe vennskap.

‘Be om å bli vampyr’ vil få vampyren til å suge plasma fra deg, og deretter la deg drikke fra dem, og gi simmen din evig liv og en lyst for plasma. Det tar ikke lang tid i det hele tatt før forespørselen kommer opp – samtalen trenger bare å være vennlig.

Å bli bitt av en vampyr vil gi simmen din et ‘Merkelig sulten’-humør, som vil gjøre dem syke av vanlig mat etter hvert, mens sulten forfaller samtidig 50% raskere. Du må spise en god del, men blir ikke fornøyd (humøret fortsetter). Forvent at simmen din skal føle deg ukomfortabel fra tid til annen.

Etter kort tid vises en pop-upmelding som informerer deg om at det tar noen dager å transformere. Du vil da få en ny ferdighet; Vampyrhistorieferdighet, og er på vei til å bli en vampyr. Flere tekster kan komme, en type miniopplæring, der vampyren som vendte deg, vil ønske deg velkommen til klanen og gi noen plasmapakker for fôring i tillegg til ferdighetshetspoeng for Vampyrhistorie. Hvis du ber dem om ikke å ringe deg mer, kan du hoppe over veiledningen neste gang du spiller.

Hele prosessen med å bli en vampyr tar omtrent 36 timer. Du vil være en ny vampyr med knapt noen krefter og en svak forfatning til å begynne med, så mens det er lett, er reisen din til å bli en mestervampyr langt fra over.

Når transformasjonen er fullført, får du et glimt av simmen sin mørke form, antrekket bestemmes tilfeldig. Det kan hende at du foretrekker å endre antrekk. Gjør dette ved en kommode eller speil. Den mørke formen er det din vampyr bruker for å se ond ut.

Vampyrene i denne spillpakken klatrer i nivåene når evnene deres blir brukt, og de studerer historien og hemmelighetene til vampyrer. Når du går opp i rang, får du kraftpoeng som kan brukes til å kjøpe nye styrker for din Vampyr. Vampyrer er imidlertid ikke uten svakheter. Du må velge opptil fem av dem når du går opp til stormester. Vampyrers frynsegoder kan tilbakestilles ved å bruke en rekonfigurasjonsdrikk som er tilgjengelig på høye nivåer av Vampyrhistorie-ferdigheten.

Alle vampyrer kan tvinge simmene til å la dem drikke, men annet enn at de to viktigste evnene vampyrer besitter er dvalemodus og mørk meditasjon. Mørk meditasjon lar vampyrer regenerere energi uansett hvor de er, og det er ganske effektivt. Kanskje mer enn å sove i en + 10 komfort-seng. De kan også gå i dvale, noe som fryser alle behovene deres mens de sover. Du må vekke dem manuelt. I tillegg kan vampyrer sparre mot hverandre for å få erfaring (et vennlig samspill), og vil ha mulighet til å lære av andre vampyrer på høyere nivå, eller videreformidle kunnskap om vampyrisme til vampyrer på lavere nivå under den sosiale menyen Vampyr. Alle andre vampyrevner låses opp ved å utjevne og kjøpe kreftene.

Det alternative utseendet til din vampyr, mørk form, kan brukes når som helst villig, og kan vises når en vampyr bruker sine evner eller drikker plasma av en annen sim. Ved å bruke den mørke formen sin øker sjansen for at simmen din av seg selv bruker kreftene sine på andre simmer. Det er verdt å merke seg at dette påvirker simmers selvstendighet ved at du fort kan bli et måltid for en vampyr du støter på! Spillere kan tilpasse utseendet på sin mørke form enkelt ved å klikke på ikonet nederst til venstre på Simskaperen etter å ha brukt en kommode eller garderobe.

Vampyrbabyer eksisterer, i den forstand at en vampyrforelder kan gi sin “gave” til babyen. Imidlertid skjer ikke noen merkbar innvirkning før vampyren har vokst opp til tenåring. Vampyrer på høyt nivå kan produsere avkom som starter med noen få ekstra ‘vampyrnivåer’. To vampyrer som begge har muligheten til å forvandle seg til flaggermus vil finne ‘Årnings som flaggermus’ og ‘prøv å lage baby som flaggermus’ under romantikkmenyen når samtalen er dampende nok. Når de har årnings som flaggermus, kan de gjøre det hvor som helst. Vampyrer kan også ha årnings i en kiste hvis de er så tilbøyelige, men det kan også normale simmer.

The Sims 4 Vampires - Two Sims woohoo as bats

Når en sim blir forvandlet til en vampyr (fra tenåring og utover), erstattes sult- og blærenes behov av ‘tørst’ -motivet, som må tilfredsstilles ved fôring. Vampyrer som blir for tørste kan bli sinte og oppsøke en sim i nærheten for å drikke litt plasma. Vampyrer har også ‘Vampyrenergi’, en bar som går over toppen av behovpanelet, som er en ressurs som kan brukes til Vampyr krefter, soleksponering og å holde deg våken i lange timer.

Vampyrer trenger plasma for å tilfredsstille det tørste behovet. Lav tørst vil ikke drepe en vampyr, så du kan være en god vampyr som ikke drikker blod fra andre, som Edward fra Twilight. Plasma kommer fra noen få kilder: andre simmer, plasmafrukt og plasmapakker. Å bli for tørst vil ha stor innvirkning på evnen din til å gjøre hva som helst som en vampyr. Det ubehagelige humørforløpet kan være så ille at det når +40, og overstyrer alle andre følelser. Selv ved uttørket er den +3 og ganske sterk.

Alternativer for fôring finner du under sosiale menyen Vampyr. Fôring fra simmer skjer på et par forskjellige måter. For det første kan du spørre pent om en annen sim vil tillate deg å drikke fra dem. Dette krever minst litt vennskap med simmen for at byttet skal være villig. For det andre kan du bruke Vampyrkreftene dine til å tvinge simmen og få dem til å underkaste seg, og gi plasma i enten små eller store mengder. Noen simmer rundt kan reagere negativt på denne interaksjonen, noe som kan skade forhold. Drikker du mye plasma, kan simmen du drikker av kollapse. Mens du kan be om å drikke fra simmen gjentatte ganger, har bruken av vampyr-kreftene en to timers nedkjøling. Hvis du ikke fikk drikke litt, kan det hende du må gå vekk og komme tilbake, og håpe at de vil revurdere forespørselen din. I noen situasjoner vil jeg anbefale at du spør, og deretter Drikk aggressivt hvis de avviser deg.

Vampyrer kan absolutt bryte inn i hjemmet med Evig velkommen (Fersk vampyr) som lar deg gå gjennom dører. En Kleptomanvampyr er kanskje ikke en forferdelig idé! Du kan ikke drikke fra simmer som sover, men du kan absolutt få dem til å føle seg uvel ved å vekke dem for å drikke fra dem etter midnatt. Å drikke en normal mengde gir en +1 Glad humørløp i 6 timer, mens en stor porsjon vil gi dem en +2 i 8 strake timer – en veldig potent humørforsterker.

Plasmafrukt kan dyrkes og plantes på nytt. Plasmafrukt som er lett å finne er utenfor gjerdet bak det største herskapshuset i Forgotten Hollow. Høst dette og dyrk et Plasmafrukttre for å få en uendelig tilførsel av frukt, som lar deg unngå å drikke av simmer. Plasmafrukt kan brukes i visse matlagingsoppskrifter, noe som gjør maten velsmakende for vampyrer. Plasmapakker bestilles på datamaskinen når du har oppnådd nivå 3 i Vampyrhistorieferdighet. De kan lages av fisk og frosker med Vampyrhistorie nivå 4.

Vampyrer er svake for sollys. Å være ute i solen vil tømme energien og sette ett negativt humør på dem som vokser i kraft når energien tappes. Når du 0 i vampyrenergi, vil simmen briste i flammer og dø! For å forhindre dette må du gå innendørs eller i det minste flykte til et veldig skyggefullt område som for eksempel i hjørnet på en veranda / under en slags struktur. Å ha muligheten til å reise som et flaggermus eller teleportere i tåkeform reduserer faren betydelig. Følg med på klokka for å gjøre denne eksponeringen mindre farlig. Fordeler kan redusere solens virkning på vampyren din.

Vampyrer er også svake for hvitløk. Større mengder hvitløk, for eksempel kranser laget av den via Vampyrhistorieferdighetene, er kraftigere og har større rekkevidde. Å være i nærheten av den får dem til å bli påvirket av stanken. Det starter med en liten ubehagelig stemning, men vedvarer og vokser i kraft til å bli +3 så lenge de er i auraen, og flere timer etter. Jo lenger de er rundt det, jo verre vil de føle seg. Det er umulig å drikke plasma mens du er under virkningen av denne humøret, så unngå hvitløk hvis din vampyr er tørst!

For å kurere vampyrisme, må du nå max på vampyrhistorieferdighetene og lage en vampyrkur av 10 hvitløk, plasmafrukt og tyrihjelm. Denne potente sammenkokingen som kan lages, kan brukes på en annen vampyrsim for å kurere dem eller drikkes for å kurere din egen vampyrisme.

Oversatt for simshjelpen.no Original artikkel finner du her.

Tagger: ,

Om forfatteren: Simshjelper Kine

Simshjelper Kine her! Liker å skrive om alt og ingen ting. Bruker mye av fritiden min på forskjellige utfordringer i Sims 4. Om du har noen spørsmål så er det bare å komentere under ^_^