Challenge: The Orphan

Postet av: Simshjelper Sunniva Helena

Postet: 11 juli 2019. 21:07 Sist endret: 04 mars 2022 19:03

Dette er en utfordring som er for de som syns de vanlige utfordringene er for lette. Utfordringen går ut på at tenåringen din og lillesøsteren hennes har blitt foreldreløse. Det siste ønsket til foreldrene var at familien skulle holde sammen. Tenåringen tar på seg å oppdra lillesøsteren uten hjelp fra noen voksne. Siden alle i byen har hørt om dette må tenåringen sammen med lillesøsteren flytte til en ny by og starte livet på nytt.

Oppstart:

1.Lag en tenåring og et barn i simskaperen. De skal være søsken. Barnets personlig må være tilfeldig, men du kan velg ambisjon selv om du ønsker. Gi tenåringen de trekkene du selv ønsker, men ingen som kan hjelpe med utfordringen. (Ikke elsker utendørs, kreativ eller ensom) og ha med en tilfeldig voksen i starten av utfordringen.

Når du flytter inn på en tomt dreper du den tilfeldige voksne du lagde sammen med søsknene. Du kan ta bort det triste humøret med en juksekode. For å drepe en sim, åpne muligheten til å skrive inn juksekoder (Enable testing cheats må være aktivert) og skriv inn denne juksekoden: sims.add_buff buff_Death:ElderExhaustion_Warning

Så for å ta bort det triste humøret for de resterende simmene, skriv inn denne juksekodene for hver av simmene: sims.remove_all_buffs

2. Flytt simmene inn på en tomt. Det kan være hvilken som helst tomt. Hvis det allerede er et hus på tomten må du ta denne bort. Så må du sette trær/blomster osv rundt på tomten, men det må være åpent ihvertfall 10X10 av tomten. Du MÅ sette ut minst 10 utendørs planter rundt omkring på tomten. Dette vil hjelpe deg senere i utfordringen. Husk å ha 1000 simoleoner i reserve (800 for vanskelig modus)

Nedenfor er alternativene for å starte enkelt. Enkelt modus startet med et tilgjengelig offentlig toalett/party busker og mye du har muligheten til å høste.

Du kan kjøpe de plantene du selv ønsker og hvor mange du selv ønsker (men du trenger ikke å ha flere enn 10). Derimot disse plantene kan ikke bli rørt på før man hører annet. De kan bli flyttet, men ikke solgt eller å putte de i familiens inventar. Når du føler at tomten har blitt slik du ønsker, bruk Money X juksekoden og reduser familiens midler til 1000 simoleoner. Bruk enable testing cheats og skriv Money 1000.

3. Siden du er foreldreløs, og ikke en som har rømt hjemme fra, starter du med litt penger. Nedenfor er en liste over gjenstander du kan kjøpe fra begynnelsen av utfordringen. Du må kjøpe minst to gjenstander fra listen (du kan kjøpe flere om du har penger nok). Du kan få kjøpe flere ting senere om du har tjent nok penger til å gjøre det.

Du kan kun kjøpe en av hver ting. Du kan for eksempel ha et bål og et telt, men ikke to senger.

Unntakelser:

Har du igjen penger etter dette så beholder du de.

4. Det er ingen mods eller juksekoder for å gjøre utfordringen enklere som er tillatt.

5. Spillet må bli spilt med normal aldring,

6. Ingen trylledrikker er tillatt.

Spilling

1.Siden rykte og opptredner er viktig har familien strøm, vann og en telefon (tenåringen sin, barnet har ikke telefon og må bli ignorert). Dette betyr at du må betale regninger. Hvis du ikke betaler regninger, kan det hende noen kommer og ser hva som skjer. Om du ikke kan betale regningene og både vann og strøm blir skrudd av, taper du utfordringen.

2. Ingen kan vite at noe er galt hjemme, så simmene må holde maska oppe. Dette betyr at de må reise på skolen. Ferie dager kan bli brukt, men bruk de smart.

3. Å ta vare på søskene sine er mye jobb, så tenåringen din har ikke muligheten for en jobb. Tenåringen kan ikke ta seg deltidsjobb.

4. Tenåringen har mye å gjøre med å oppdra et barn så han eller hun trenger ikke alltid å gjøre leksene sine. Barnet må alltid gjøre ferdig leksene sine hver kveld.

5. Det er viktig at barnet får en så naturlig barndom som mulig. Tenåringen din kan høste planter, så en hage, fiske, grave, jakte på frosker osv, men du kan ikke velge at barnet skal gjøre det uten at barnet selv ønsker. Derimot om barnet har et ønske om å gjøre noe av disse tingene, har du lov til å gjøre så han/hun gjør denne aktiviteten. Har ikke barnet et ønske om det, men fortsatt gjør det automatisk så er det greit og barnet kan fortsette med det.

6. Har du kjøpt et bål, kan du grille det du får som alternativer. Du kan også lage mat på griller. Tenåringen kan også lage mat på offentlige eiendommer med en komfyr, men kun oppskrifter du har ingredienser til. (Ingen oppskrifter som ikke trenger ingredienser)

7. Å reise koster 10 simoleoner. For å fjerne 10 simoleoner bruker du Money X juksekoden du brukte tidligere. Å reise på skolen tells ikke som reising.

8. Du kan bruke offentlige toaletter som man kan finne rundt omkring i verdenen. Du kan ikke bruke et offentlig toalett for å få bedre hygiene. For å dusje må du reise til en offentlig eienfom som for eksempel treningssenter eller spa. Du kan ikke bade i venner sine hus.

Du kan reise for å besøke venner, men ikke dusje der. Du kan ikke lage mat i en annen sim sitt hus, med mindre dere er gode venner.

9. Ditt tenåringen din reiser, må barnet reise og motsatt. Tenåringen din er redd for at noen skal skjønne at noe er galt, og barn er ikke kjent for å være stille. Derfor, de reiser alle steder sammen. Dette inkluderer feriedager. Når tenåringen din tar en feriedag, må barnet også være hjemme. Tenåringen kan fortsatt gå rundt i nabolaget alone, barnet trenger ikke å være med om du skal høste planter, eller grave. Hvis du skal besøke en offentlig eiendom i nabolaget ditt derimot må alle simmene i husholdningen være med.

10. Simmen din kan ikke ha fester eller invitere venner over.

11. Tenåringen din kan kjøpe det meste gjennom telefonen din. Levringsfolk og rørleggere blir ikke betalt nok til å stille spørsmål. Det betyr at du kan kjøpe noe når du har tjent opp nok penger til det. Dette inkluderer:

Noen gjenstander kan ikke kjøpes før du har et rom å putte dem i:

Før du kan ha disse gjenstandene må du bygge et rom med fire veggen og en dør, du trenger ikke maling på veggene.

12. Når du eier et kjøleskap kan du lage mat du ikke har ingrediensene til.

13. Når du har kjøpt en dusj kan tenåringen og barnet ta dusjer som hjelper på humøret.

14. Gjenstander som endrer humøret som man finner i kjøp modus er lov, men du kan ikke bruke juksekoder for å få dem. Du kan for eksempel kjøpe og drikke kaffe for å få mer energi.

15. Barn som har et tegnebord kan hjelpe familien med å få inn penger. Tegninger kan bli solgt via inventaren.

Å eldes opp

Du tenkte kanskje du kunne få puste ut når barnet ditt blir tenåring, men slik er det altså ikke. Hun/han er fortsatt tenåring og trenger å bli tatt vare på.

1.Du kan ikke la noen gå opp et alderstrinn før livsmåleren deres glitrer. Da kan du enten bake en kake til dem eller la spillet gjøre seg av det. Du kan ikke ha bursdagsfest.

2. Du kan nå velge et nytt personlighetstrekk. Du kan ikke velge søskenen sine personlighetstrekk eller ambisjon. Dette må bli valgt tilfeldig.

3. Din nå unge voksne sim kan få seg en jobb om du ønsker. Din nå tenårings sim kan ikke det. Den voksne i husstanden ønsker at tenåringen skal fokusere på skole og det å være ungdom.

4. Tenåringen har nå lov til å hjelpe til hjemme med å vaske opp dammer, ta oppvasken, gjøre rent eller ta ut søpla, men han/hun kan ikke reparere eller oppgradere gjenstander med mindre du får lov innenfor de spesifikke reglene for personlighetstrekk og ambisjon.

Tenåringen har fortsatt mulighet til å hjelpe tjene penger til familien.

Personlighetstrekk og ambisjoner, spesifikke regler

Hvis tenåringen hadde noen av disse personlighetstrekkene som barn, må regelen fortsatt holdes, derimot, om de ruller et nytt personlighetstrekk fra listen eller en av ambisjonene, må du velge hvilken aktivitet de skal gjøre. De kan ikke gjøre begge. Eksempel: Barnet har trekket elsker naturen og får materialistisk som tenåring. Tenåringen kan da ikke så og ha en deltidsjobb.

Ekstra personlighetstrekk regler

4. Nå med en ung voksen i huset, så er ikke simmene dine like redde for at folk skal se at noe er galt hjemme. Simmene dine er nå veldig glade for at de bor et sted med mye skog for nå kan de selge all den skogen. Du kan slette hele tomta og bygge noe nytt om du ønsker, men før du bruker bulldoseren, putt alt du ønsker å ta vare på i familiens inventar (Eksempel: har du trekket barnslig må du ta vare på alle lekene). Du MÅ ikke bulldosere hele tomta. Du kan selge alt du ikke ønsker å ha lenger på tomta.

5. Å ha en ung voksen rundt er bra. Ingen av simmene er så redde for at andre folk skal begynne å lure, så de er glade for å kunne åpne hjemmet sitt. Simmen din kan nå invitere venner over og ha fester.

Nå som simmen din har jobb (eller har muligheten til å tjene penger ved hjelp av en fulltidsjobb) er det ikke et behov for å spare penger. Alle i husstanden kan nå bruke telefonen.

Vanskelig modus (Alternativ 2):

Nå som en ung voksen, simmen din går litt over stokk og stein når han/hun feirer bursdagen sin på byen. Gjør en sim gravid eller deg selv om du spiller som dame innen fem dager etter bursdagen dn. Hvis du spiller som mann, flytt moren inn i huset ditt frem til babyen er født. For så å flytte henne ut, siden hun forlater deg og barnet. Hun kan ikke ha med noen penger i husholdningen. Hvis hun gjør det må du bruke juksekoden Moeny X for å fjerne det. Spiller du som kvinne trenger du ikke å flytte mannen inn i huset ditt.

Å vinne i normal modus eller vanskelig modus (alternativ 1):

For å vinne må begge simmene (eller flere, om du spiller med ekstra søsken) overleve til å bli unge voksne. Hvis noen søsken dør eller blir tatt bort, taper du.

Å vinne i vanskelig modus (alternativ 2):

For å vinne på denne måten må du oppdra din tenårings søsken og ditt nye barn. Du har vunnet når du har et hjem med minst tre soverom på 4×4 eller større, et vad, et bad, og en stue, søskenen din er ung voksen og barnet ditt er tenåring eller eldre. Du må nå ha et fint hus og simmene dine kan ikke dø av unaturlige grunner.

Du taper utfordringer uansett hvilket modus om:

Om du ønsker å lese mer om denne utfordringen på engelsk, kan du gjøre det her.

Om forfatteren: Simshjelper Sunniva Helena

Simshjelper Sunniva her! Jeg er admin og journalist, og gjør alt for at du som simsspiller skal få en fantastisk spillopplevelse! Dersom du har noen spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar under :D