OPPDAG ET FJELL AV MORO THE SIMS™ 4 SNØPARADIS

Postet av: Simshjelper Alexander

Postet: 28 oktober 2020. 19:10 Sist endret: 12 april 2021 14:04

Sul, sul, simmere! Velkommen til Komorebifjellet. Jeg er din lokale guide, og i dag går vi litt dypere inn i verdenen jeg elsker så høyt. Du har kanskje sett det på et kart eller i en video, som den nedenfor, men det bare skraper litt overflaten. Jeg kan fortelle deg så mye mer!

Enten du flytter hit eller drar hit på ferie, har jeg den perfekte planen for deg!

Wakaba

Du får den første titten på Komorebifjellet fra Wakaba – nabolaget ved foten av fjellet. Det er et vakkert boligområde med masse å gjøre. Hvis det er din første dag i byen, er det godt å ta det rolig og begynne her. Sett stemningen med en spasertur gjennom hagen eller ta en svømmetur i nærheten av fossen. Husk å gjengjelde respektfulle hilsener når du får dem, og følg med på skoreglene i genkan-ganger.

Hvis du reiser med barn, må du sørge for at dere får med dere Ungdomsfestivalen i hovedgaten. Barna kommer til å elske å møte Yamachan, maskoten i byen, og å bli med på Skyggedemonjakten. Mens barna er opptatt med dette, kan du sjekke ut samleobjekter fra automater, eller til og med teste festivalspesialretten crêpe.

Åh ja, og når vi snakker om mat … du  bare prøve gryter. Sukiyaki er favoritten min, rett og slett fordi det er perfekt for et hyggelig måltid sammen med andre. Du kan lage det rett på kotatsu-bordet der det er varmt og behagelig. I tillegg er det nydelig å nyte med en bedre halvdel! Og venner! Du kan jo bare prøve å stoppe meg i å spise bare én skål.

Komorebifakta: Massevis av folk liker å bruke spisepinner når de spiser, men valget er til syvende og sist opp til deg. (Jeg synes bare det gjør det lettere å plukke opp makiruller.) Og noen retter, som digge taiyaki, kan du holde i hendene!

Senbamachi

Når du har blitt akklimatisert, kan du dra lenger opp i fjellsiden til byen Senbamachi, som betyr tusenbladersbyen. Dette mer tradisjonelle området ligger rett i naturen. Det er idyllisk, naturskjønt og rolig. De fleste her har lært å leve i øyeblikket og å ta livet som det kommer. Det oppfordrer virkelig folk til å vende oppmerksomheten innover mot følelsene sine og finne balansen.

Det jeg liker aller best å gjøre er å samle venner og dra på fottur. Skiltet på starten av stien viser deg alle stedene du kan gå, og det er så utrolig mye å se på veien. Når du har valgt et reisemål er det bare å ta det med ro og slappe av i øyeblikket med hverandre. Det beste med å gå på tur er å være sammen med venner og familie. Enten om du stopper for å ta et bilde på broen eller lytter til ditt eget ekko i hulene, føles det bare så godt å danne bånd i de naturlige underverkene rundt deg.

Alle har selvsagt ulike opplevelser og forskjellige følelser om ting. På den siste turen jeg ledet, hadde jeg og turkameraten min det ganske gøy før vi møtte på denkimushier, det vil si elektriske insekter. Hun glemte sprayen sin, så hun ble litt … sjokket. Hun er fortsatt litt sint på meg for å ha ledet henne gjennom området uforberedt, men det der ordner seg. Tror vi.

Når du er ferdig med turen, om det er en meditativ eller energisk tur, kan du ta en pause på Lysfestivalen for å beundre skjønnheten rundt deg. Denne tradisjonen hjelper oss å minnes de døde og feire lyset. Om kvelden er det fyrverkeri, og du kan se lyktene flyte langs elva. Husk å ønske deg noe for fremtiden ved Tanabatatreet.

Komorebifakta: Å være oppmerksom på deg selv og øyeblikket er veldig viktig her. Noen mennesker liker meditative fotturer, mens andre foretrekker å slappe av til tradisjonell japansk folkemusikk. Finn ut hvordan akkurat du trenger å vende fokuset innover.

Yukimatsu

Yukimatsu er spesielt populært blant turister. (Det er her all snøen er!) Det finnes noen få fjonge utleieboliger for tilreisende rett ved alt som skjer, men det betyr ikke at du ikke finner lokalbefolkningen her også. Hvem digger vel ikke onsen-badehuset og vintersport?

Jeg vokste opp med å lære å stå på snowboard i barnebakken her. Jeg gikk selvsagt mye på trynet i starten, men nå finner du meg på fjellet minst et par timer om dagen. Det ble bare en del av livsstilen min, da jeg gjorde det til en vane over tid. Nå kan jeg ikke forestille meg en dag hvor jeg ikke er festet til brettet.

Men ikke bli skremt! Skikjørere og snowboardkjørere på alle ferdighetsnivåer er velkomne, enten du går for barnebakken eller en av de fire større løypene. Og hvis det skremmer deg, er det ikke noe problem! Da kan du teste aking. Du kan ake alene eller sammen med noen for å få litt frisk luft i kinnene. Moren min pleide å ta meg da jeg var liten, og det er et av mine beste minner.

Så ta deg tid til å ha det litt gøy her. Lær deg hvordan du starter med fjellklatring i klatreruten for nybegynnere, eller utforsk en hule på en fottur i snøen. Og når du er ferdig, og sannsynligvis har kjølt deg ned til det innerste, kan du ta turen til Onsen for å få den mest avslappende opplevelsen i hele verden. Jeg overdriver ikke! Planlegg å bruke noen timer her. Minst. Når du senker deg nedi vannet, begynner liksom alt bare å … flyte bort. Alle belastninger, frykt og skader … Ingenting av det betyr noe her i den avslappende varmen.

Komorebifakta: Vi har alle vår egen livsstil, og Komorebifjellet har noe å by på for alle. Selv bare ved å kikke deg rundt i Yukimatsu, kan du se friluftsentusiaster på fottur, arbeidsnarkomane lønnsmedarbeidere limt til kontorstolen, søppelmatidealister som tar med seg mat fra automater, og energiske simmer (som meg!) som flyr nedover fjellet. Det som gjør akkurat deg lykkeligst, kan være rett rundt hjørnet.

Toppen

Jeg håper du tok deg tid til å sjekke ut klatreruten for nybegynnere i Yukimatsu! Hvis du planlegger å komme deg til toppen av Komorebifjellet, kommer du til å trenge disse ferdighetene. Gruppeutflukter starter vanligvis på Onsen, men idet du kommer deg ut av vannet, er du på vei mot ditt livs reise. Kle deg varmt og ta med litt snacks som holder deg gående.

Ta fjellheisen til toppen av skibakken. Der finner du den første klatreutfordringen. Etter det, finnes det en rekke utfordringer som venter på deg. Hvis du er ny i sporten, bør du virkelig benytte deg av muligheten til å hvile på basecampene på veien, men hvis du har erfaring kan du utforske litt. Det er huler og andre overraskelser på vei oppover. (Du kan for eksempel finne et bortgjemt lite sted for en kjapp årnings der oppe – det er noe med den liv- og død-opplevelsen som virkelig får noen simmer til å fly i taket. ?)

Undervurder dog ikke en ekskursjon av denne arten! Været blir verre jo høyere du klatrer, og det kan hende du ender opp med å bli fanget i en tordensnøstorm. Ja, det stemmer. Det er intense snøstormer som finner sted midt i tordenvær. Og med lynet, brakingen og vinden … Det blir skikkelig farlig mens du klamrer deg til klippekanten for harde livet. Og hvis du faller fra disse høydene … Det går det ikke an å tenke på engang. Bare vær forsiktig.

Til slutt, når du kommer til toppen, stopper liksom tiden opp. Jeg kan fortelle deg av erfaring, at å stå på toppen og stirre utover mot de andre fjellene og en himmel full av skyer under deg … Alle brikker bare faller på plass. Plutselig forstår du deg på folka du har dratt på ekskursjon med. Du forstår liksom reisen. Og denne byen, denne verdenen, med sin skjønnhet og begeistring og fred … den gir plutselig mening.

Så, når kommer du?

The Sims™ 4 Snøparadis Utvidelsespakke* kommer 13. november 2020 i Origin ved midnatt i ditt område (for Mac og PC) og kl. 10.00 PT for Steam, Xbox One og PlayStation®4! Forhåndsbestillinger er åpne nå.

Skal du følge reiseruten eller lage din egen plan? Sjekk ut vårt interaktive kart over Komorebifjellet og ta quizen for å perfeksjonere planene dine!

Kategorier: NyheterThe Sims 4

Om forfatteren: Simshjelper Alexander

Teknisk interresert og har et fokus på å skrive tekniske guider når jeg først legger ut ting her. I hovedsak er jeg teknisk leder for nettstedet og er ansvarlig for at ting går som smurt.