Guide: Hvordan laste ned CC og Mods til Sims 4

Postet av: Simshjelper Isaac

Postet: 25 februar 2019. 18:02 Sist endret: 06 mars 2022 16:03

Av og til ønsker du kanskje å utvide spilleopplevelsen din gjennom å ha modifikasjoner (mods) eller custom content (CC/tilpasset innhold). Modifikasjoner kan legge til handlinger og endre opplevelsen av hele spillet. Et eksempel på en slik mod er MC Command Center som gir det mange nye muligheter, deriblant å få tenåringer gravid, legge til ekstra historier på uspilte simmer og fjerne spøkelser og vampyrer fra spillet ditt. CC er ofte forskjellige typer hår, plagg, møbler og tilleggsdetaljer i spillet ditt.

Hvor finner jeg CC og mods?

Det finnes mange forskjellige sider som legger ut CC og mods. Den mest kjente siden er nok The Sims Resource, men dette er absolutt ikke den eneste. Mange som lager CC og mods legger det ut på egne nettsteder, eller Tumblr-sider. Det er bare å søke på det du ønsker, så ser du hva som kommer opp! Før du laster ned burde du passe på å se om det er noen kommentarer eller likere på filen du skal laste ned. Dersom det er noe feil med filen eller virus vil folk ofte kommentere dette. Alt du laster ned fra internettet gjør du på eget ansvar.

Jeg har funnet det jeg vil ha, hva nå?

Når du har funnet det du ønsker å laste ned må du finne nedlastningsknappen. Trykk på knappen og la filen lastes ned. Når filen er ferdig å laste ned vil du finne den i nedlastningsmappen din. Om du ikke finner den kan du sortere filene etter dato og se hva som er sist lastet ned. Det du videre skal gjøre er å flytte filen/mappen inn i mods eller tray mappen din.
Mods og CC skal inn i mappen mods:
Dokumenter -> Electronic Arts -> The Sims 4 -> Mods
Hus og simmer du laster ned skal inn i mappen tray:
Dokumenter -> Electronic Arts -> The Sims 4 -> Tray
(Dersom det ikke finnes mods eller tray kan du lage disse selv ved å høyreklikke inne i The Sims 4 mappen, trykke ny mappe og gi mappen navnet Mods eller Tray)

Filen/mappen er lagt inn i rett mappe, videre?

Dersom du flyttet en fil inn i mappen din trenger du ikke gjøre noe mer i mappen. Dersom du flyttet en mappe med navnet .zip på slutten må du pakke ut mappen. Dette gjør du ved å høyreklikke på mappen og deretter velge pakk ut. Nå skal alle filene ligge rett.

Alt er pakket ut – hva er neste steg?

Når du har pakket ut alle filene kan du åpne Sims. Når spillet starter vil den vise en liten boks med all CC og mods du har lagt inn i spillet. Dersom denne boksen ikke vises, og det du har lastet ned ikke er inne i spillet må du slå på tilpasset innhold inne på innstillinger inne på spillet. Gå på:

Meny -> Spillinnstillinger -> Annet

Her inne må du huke av for både: Aktiver tilpasset innhold og modifikasjoner & Skriptmodifikasjoner er tillatt.

Deretter må du trykke på “Bruk endringer” og starte spillet på nytt. Nå skal alt du har lastet ned ligge i spillet.

OBS: Etter oppdateringer av spillet vil CC og Mods automatisk bli slått av. Du må gå inn på innstillinger for å slå det på igjen. Ofte er CC og Mods ødelagt etter oppdateringer, og dersom spillet ditt ikke vil virke kan det være derfor. Da må du laste ned den nyeste oppdateringen av CC-en eller Modsene.

Mitt Custom Content ser feil ut, hvorfor det?

Dersom du bare får opp spørsmålstegn på simmen din når du har lastet ned CC er dette nok fordi du har lastet ned en recolor, og du mangler meshen. Dette vil si at du mangler selve plagget, og at du bare har lastet ned “fargene” til plagget. Selve plagget – eller Mesh som det heter – burde ligge linket som en kommentar under det plagget du lastet ned der du lastet det ned fra. Du må laste ned Meshen også for at CC-en skal fungere.

Dersom CC-en er ødelagt eller utdatert, kan du bruke The Sims 4 Studio til å fikse opp i dette. Vi har også laget en Guide til Sims 4 studio HER.

Håper denne guiden hjalp deg til å forstå hvordan du laster ned CC og Mods – still gjerne spørsmål om dere har det som en kommentar her eller send oss en melding på vår facebookside. God simming!

Dette er en originalartikkel skrevet for Simshjelpen.no
Tagger: , , ,

Om forfatteren: Simshjelper Isaac

Simshjelper Isaac her! Administrator, leder og journalist. Har du noen spørsmål? Ikke nøl med å spørre!